BLACKWOOD: Flere viktige scener av tv-suksessen Exit er spilt inn i Oppegård, nærmere bestemt på Svartskog. Foto: Skjermdump/NRK.

– Oppegård er Norges Hollywood

HØR: TV- og filmsuksessene Exit, Børning og Lillyhammer har minst ett fellestrekk: Alle er spilt inn i Oppegård. Dette og mye annet tar vi for oss i denne episoden av "Uka med Oavis"

Publisert

Etter en herlig høstferie er "Uka med Oavis" tilbake på luften. Dessverre er "dronninga av Drøbak" slått ut av influensa, så det er Eskil og Sigbjørn som tar deg gjennom ukens avisprat.

Som vanlig tar vi for oss noen viktige saker, blant annet gatenavn-debatten som fortsatt pågår. For hvorfor skal bakken opp mot kirken hete Haslebakken og ikke Kirkebakken? 

Vi forteller deg også at Oppegård er Norges Hollywood. Det virker nemlig som om samtlige tv-serier og filmer med respekt for seg selv spilles inn her i kommunen. I tillegg til de fire som allerede er nevnt, har vi en lang liste over små og store produksjon.

TOWER HILL: Har du sett Lillyhammer, kjenner du nok igjen disse husene fra Gjallarveien på Tårnåsen. Foto: Google Streetview.

Hør da vel

I spalten "Ukas forbud" skjer det som ikke skulle skje for første gang: Programleder Eskil taper nemlig en forbudskamp og må pent innse at han må innføre alvorlige begrensninger på kjøkkenet fremover.

Podkasten kan du høre i avspilleren under, eller på Spotify, Apple Podcaster eller stort sett alle andre avspillere.

Powered by Labrador CMS