FALSKE PENGER: En rumensk tigger skal angivelig ha fått en falsk seddel i koppen, som hun senere forsøkte å bruke i en butikk i Ski.
FALSKE PENGER: En rumensk tigger skal angivelig ha fått en falsk seddel i koppen, som hun senere forsøkte å bruke i en butikk i Ski.

Falske penger og stjålne skilter

En rumensk tigger prøvde å betale med en falsk femhundrelapp i Ski fredag, og tre biler i distriktet har fått skiltene stjålet. Les mer om politiets aktivitet i helgen.

Publisert

Fredag klokken 15.00 fikk politiet melding om en dame som har forsøkt betale med en falsk femhundrelapp i Jernbaneveien i Ski. Det var tydelig at pengeseddelen var falsk, ifølge politiet.

– Man ser at den var printet ut og at den er dårlig. Vi pratet med damen, som var en rumensk tigger. Hun forsøkte seg på en historie om at noen har puttet seddelen i kaffekoppen henne mens hun tigget. Det er vanskelig å komme noe videre med det, men det er opprettet en sak på det, sier Pål-André Thorsby, operasjonleder i Øst politidistrikt. 

Les også: Falske bøssebærere samlet inn penger til seg selv

Stjålne bilskilter

Fredag kveld i 18.15 tiden får politiet inn en melding om at noen har stjålet bilskilter fra en parkert bil i  Rosenholmveien på Trollåsen. 

– Melderen har tydeligvis ikke brukt bilen på en stund, han sier skiltene kan være stjålet en gang den siste måneden, sier Thorsby.  

Også i Ski og Vestby har bilskilter blitt meldt stjålet denne helgen. I Ski mangler melder begge skiltene. Bilen var ikke parkert på bostedsadressen til melderen. I Karen Bachs vei i Vestby melder en dame at hun ikke har brukt bilen siden forrige tirsdag, men at skiltene på bilen nå er borte, i følge politiet. 

Les også:Fyllekjørte i 160 km/t på E6!

Innbrudd og tyveri

På Outleten i Vestby ble en albansk banditt i tjueårene tatt for tyveri i 16.00 tiden lørdag ettermiddag.

– Mannen har stjålet tre Helly Hansen jakker. Han ble tatt av vekter og overlatt til politiet. Han har fått et forelegg på 15 000 kroner og har vedtatt forelegget, sier Thorsby.

Saken er ikke helt avsluttet enda, men mannen ble løslatt lørdag kveld. Ifølge poltiet skal han følges opp videre. 

– Saken er ikke helt avsluttet, vi har tatt passet hans og han skal følges opp i utlendingssporet, sier Thorsby. 

På Langus har det vært skurker på ferde, og noen har tatt seg inn i en privatbolig, sannsynligivis i løpet av lørdag dag eller kveld. Politiet fikk melding natt til lørdag, klokken 01.30, om at en innbrudd hadde funnet sted i Østrengveien på Langhus. 

– Melderen opplyser at innbruddet skal ha skjedd i løpet av dagen eller kvelden i forkant. Noen har brutt opp en soveromsvindu og tatt noen samlemynter, opplyser Thorsby.

BLANKE DEKK: Føreren som ble stående ved Vassum på lørdag hadde helt blankslitte dekk.
BLANKE DEKK: Føreren som ble stående ved Vassum på lørdag hadde helt blankslitte dekk.

Blankslitte dekk

Som vanlig har det varierende vinterværet bydd på diverse trafikale problemer i helgen. Det har vært flere mindre uhell og skader, men ingen personskader som følge av uhellene.

Lørdag klokken 18.00 på E6, ved Vassum, stoppet et vogntog på grunn av føret og dårlige dekk. Den polske føreren hadde forsøkt å sette på kjetting uten at det hjalp nevneverdig. 

– Han hadde blankslitte dekk, og han er gitt kjøreforbud og er anmeldt for dette. Sjefen hans ble varslet om kjøreforbudet, opplyser Thorsby. 

Vært litt trafikkuhell i områdene på grunn av snøfallet på lørdagen.