Ny bedrift i Oppegård

INVITERER ALLE TIL ÅPNINGSFEST: KunstKALL-kunstnerne Kristin Vibeke Jørgensen, Cecilie Løvik Sveen og Reidun Falk inviterer både store og små til å bli med på familieaktiviteter i forbindelse med åpningsfesten lørdag 17. august.

Inviterer til kreativ familiedag på Rosenholm

KunstKALL sørger for gratis kunstverksteder for barn og unge på Rosenholm Campus lørdag 17. august.

Publisert

– Vi inviterer alle til å bli med på en åpningsfest hos oss. Fra klokken 12:00 til 16:00 blir det kunstverksteder for barn i alle aldre, med mosaikk, maling og dekorering av stein og monsterfabrikken i leire, sier kunstnerne Kristin Vibeke Jørgensen, Cecilie Løvik Sveen og Reidun Falk.

NY BEDRIFT I OPPEGÅRD: Lørdag kan du bli kjent med kunstKALL.

I april i år startet de kunstKALL (red. anm.: Kunst og kultur for alle). Dette er et nytt kultursenter på Rosenholm Campus (RC), etablert i samarbeid med Aspelin Ramm, grunneieren og utvikleren av RC, som tok initiativet til etableringen.

Kunststi

Nå inviteres publikum til en åpningsfest hos kunstKALL som åpner lokalene sine i første etasje på baksiden av bygget.

ÅPEN DAG: Lørdag 17. august skal lokalene til kunstKALL på Rosenholm Campus åpnes for alle.

– Alle verkstedene vil være åpne for publikum. Kom inn og se hvordan vi jobber. Det blir også enkel servering fra kafeen vår, sier arrangørene.

De sier at stien som starter til høyre for inngangen til RC og fører direkte til kunstKALL-lokalene, blir forvandlet til en fargerik kunststi som skal sette preg på lokalmiljøet.

– Bli med på å synliggjøre stien til oss. Alt som skal lages av publikum på lørdag blir en permanent utendørs utstilling som skal vokse over tid, sier de.

SKAL FORVANDLES TIL KUNSTSTI: Stien, som starter til høyre for inngangen til Rosenholm Campus og fører til kunstKALL, skal dekoreres med kunst laget av barn og kunstnerne.
FØLG MED VIDERE: Det skal arrangeres flere kurs og aktiviteter for store og små i lokalene til kunstKALL på Rosenholm Campus.

Kreativ møteplass

Formålet med kultursenteret er å tilby et vell av kunst og kunstrelaterte aktiviteter til lokalbefolkningen i området.

– Vi ønsker å skape en kreativ møteplass med åpne verksteder som tilbyr workshops og kurs innen en rekke disipliner. Formidling av gode kunstopplevelser vil stå i sentrum for våre aktiviteter, sier kunstKALL-kunstnerne.

De har lang og bred erfaring, og ønsker at kunstKALL vil skape et bredt og kreativt fellesskap uavhengig av deltakernes alder og bakgrunn.

Mobile verksteder

Reidun Falk er en erfaren billedkunstner som har drevet Galleri Falk i Hvervenbukta Kunst og Håndverk, og tilbyr kurs i grafikk, tegning og maling.

Cecilie Løvik Sveen (MotherRockerArt) er en billedkunstner med et moderne uttrykk, og driver også med upcycling av møbler, broderi, tekstil, redesign og visible mending.

GALLERI: Kunsten kan kjøpes direkte hos kunstKALL. Du kan også se kunsten deres i første etasje på Rosenholm Campus.

Kristin Vibeke Jørgensen (Studio Jørgen) er keramiker, og arbeider i steingods og porselen. Hun arrangerer kurs i en rekke keramiske teknikker for alle aldersgrupper og funksjonsnivåer.

– Vi vil gjerne ha innspill fra lokalbefolkningen. Vi driver virksomheten vår fra lokalene på RC, men har mobile verksteder og arrangerer pop-up-events og kurs nesten hvor som helst, sier Løvik Sveen.

 

– Et levende sted

KunstKALL vil med jevne mellomrom arrangere familiedager på RC. Arrangementet på lørdag blir en slags smakebit på det som de kommer til å tilby i tiden som kommer.

– I løpet av høsten vil det bli et levende sted hvor man kan komme og få ut kreativitet og skaperglede, sier kunstnerne.

Tirsdag 3. september er det allerede klart for oppstart av kurset i sfumato, en avansert maleteknikk brukt i renessansen. Det mest kjente sfumato-bildet er Leonardo da Vincis maleri Mona Lisa.

Les også: – Gratis og sosialt med redesign

Powered by Labrador CMS