SAMMENSVEISET GJENG: Familien Hasfjord-Lia bor på Sofiemyr, og ble valgt ut blant førti påmeldte familier til å bli med på Familieekspedisjonen. Det var tøft, tungt og utfordrende, men også veldig morsomt. – Jeg hadde ikke gjort alt dette hadde det ikke vært for at det var tv. Jeg synes det var kjempemorsomt, sier Hannah.

En eksepsjonell familie

Tre familier, tretti dager og åtte turer. Familien Hasfjord-Lia fra Sofiemyr var med på NRK-programmet Familieekspedisjonen!

Av førti familier ble de valgt ut til å være med i det nye NRK-programmet.

– Det har vært en kjempeopplevelse, og spesielt flott har det vært å dele den med nærmeste familie, sier mor Charlott Hasfjord.

Sammen med sin mann Tore Lia, sønn Sebastian og datter Hannah, var de alle fire sammen i den første sesongen av reality-programmet på 16 episoder Familieekspedisjonen som ble sendt i vinter.

Les også: Nå er det loppemarked-tid

De konkurrerte mot to andre familier om å overvinne egne utfordringer og frykt, om å mestre naturen, og å komme på toppen av landet: Galdhøpiggen.

– Jeg er så imponert over barna våre som gjorde alt! Det var ikke én ting de ikke var med på, skryter Tore.

Saken fortsetter under bildet. 

Aktiv familie

SAMMENSVEISET GJENG: Familien Hasfjord-Lia bor på Sofiemyr, og ble valgt ut blant førti påmeldte familier til å bli med på Familieekspedisjonen. Det var tøft, tungt og utfordrende, men også veldig morsomt. – Jeg hadde ikke gjort alt dette hadde det ikke vært for at det var tv. Jeg synes det var kjempemorsomt, sier Hannah.

30 dager med turer, sove ute hver natt, og utfordringer de fleste bare kan drømme om å få oppleve i løpet av et liv.

– Vi hadde akkurat kommet hjem fra ferie i Thailand før innspillingen, og det hjalp nok godt på å ha fått hvilt skikkelig, sier de.

Les også: Siste helg i Ingierkollen

De er en aktiv familie, som har som tradisjon å dra på en lang fjelltur minst en gang i året, i tillegg til mindre turer i skog og mark.

– Vi er godt vant med å være ute, og var kanskje den familien som var mest forberedt. Vi har jo vært på de fleste kjente toppene her i den sørlige halvdelen av Norge, sier Tore.

Saken fortsetter under bildet. 

AKTIVE: Padling, klatring, rappellering, hesteridning, isbreklatring - det er bare noe av det deltakerne måtte gjennom i tv-programmet!

TV-produksjon

Noe av det flotteste med turen, var å gå på Smørstabbreen i Jotunheimen, synes Charlott.

– Det var så flott å gå og overnatte på isen, klatre og rappellere ned, smiler hun.

– Jeg synes raftingen var morsom, sier Sebastian.

– Hæ, nei, alle gråt jo og var kalde, skyter storesøster Hannah inn.

Les også: Påmeldingen til Oppegårdmila er i gang!

De måtte nemlig være mye lenger ute i vannet enn normalt på grunn av filmingen. De merket definitivt at de var med på en TV-produksjon. Ofte måtte de få beskjed når de kunne begynne å gå, for lys og lyd måtte være riktig, også måtte de kanskje gjøre det om igjen.

– Det ble mye venting, og sånn sett var det ikke så fysisk krevende som vi hadde trodd. En intern spøk blant oss deltakere, var at TV står for tålmodighet og venting, ler de.

BAK KAMERA: Det er et stort team som er med på å lage produksjonen, og de forteller at de ble gode venner med flere av dem.

Saken fortsetter under bildet. 

Kjendiser

Programmet hadde i gjennomsnitt en halv million seere hver gang, bare Dagsrevyen hadde flere seere de dagene Familieekspedisjonen gikk. Både Sebastian og Hannah ble «kjendiser» etter programmet.

FAN-SIDE: Noen har opprettet en egen side til Hannah på Instagram.

– Det går ikke en dag uten at noen vil ta selfie med meg på jobb, sier Hannah, som jobber på Funky Frozen Youghurt på Ski.

Les også: "Kroppen min eier Jeg" nominert til Gullruten

Noen har opprettet en fan-side på Instagram til ære for henne, og noen andre laget en YouTube-video av klipp fra programmet med Sebastian.

– Det er faktisk en del som har brukt programmet i naturfagundervisningen på skolene vi underviser på, sier Tore og Charlott, som er spesialpedagoger i Ski og Vestby.

FIRKLØVER: Familien Hasfjord-Lia fra Sofiemyr.

Men frister det til gjentakelse?

– Ja, vi kunne godt vært med på noe sånt som dette igjen, sier de alle fire fra sofaen på Sofiemyr.

Fakta

  • NRK-program produsert av Strix Televisjon AS.
  • Dette var første sesong, og ble vist januar-februar 2018. Innspillingen var hele august 2017.
  • Det var åtte turer til sammen, fordelt på 16 episoder.
  • Tre familier var med i programmet.
Powered by Labrador CMS