REFLEKTERTE BARN: Barna er flinkere enn de voksne til å bruke refleks, forteller politiet som var ute med reflekser og pepperkaker i morgentimene.

Pepperkaker og refleks

Tidlig i morgenmørket var politiet ute i Skiveien og på Tårnåsen skole. Denne gangen ble ingen banditter buret inne, lovens lange arm lyste heller opp morgenen til barna på Tårnåsen skole.

Publisert

Politiet var ute på både Tårnåsen og i Skiveien i morgentimene i dag. I Skiveien var det kontroll basert på et tips om en mulig promillekjører, mens det på Tårnåsen var fokus på å bli sett i vintermørket. 

– Vi kontrollerte omtrent 20 biler, det var en kontroll som forløp uten noen kritikkverdige observasjoner. Det var ikke en fartskontroll, men kontroll av dokumenter og sikring av barn i bil. Det ble meldt inn et tips fra Oppegård om en mulig promillekjører, som vi prøvde å fange opp, men det det ble ikke gjort noen funn, sier politibetjent i ordensseksjonen Kristoffer Håkonsen. 

Refleks og pepperkaker

På Tårnåsen var det en hyggelig morgenstund for lovens lange arm, som ikke var ute etter å fakke skurker denne morgenen, men heller delte ut pepperkaker og reflekser til barna på Tårnåsen skole. 

– Dette var en aksjon i regi av FAU med fokus på refleksbruk i vintermørket. Det ønsker selvfølgelig politiet å stille opp på og belyse, sier Håkonsen.

PEPPERKAKEPOLITI: Politiet delte ut reflekser og pepperkaker på Tårnåsen skole.

Til sammen delte politiet ut reflekser til 400 elever mellom åtte og halv ti i morges.

 – Vi var med på å dele ut reflekser og pepperkaker for å være med å underbygge og løfte det fine arbeidet FAU har gjort i denne saken. Det er et initiativ vi oppfordrer andre også til å gjennomføre, slik at vi sammen kan ta et felles ansvar for problematikken med refleksbruk i høstmørket, påpeker Håkonsen. 

Håkonsen legger til at de mer enn gjerne stiller på slike arrangementer hvis de har muligheten.

– Det skulle bare mangle. Vi tar gjerne imot flere henvendelser fra FAU eller skoler. Vi kan ikke alltid være til stede, men innimellom får vi det til, sier Håkonsen.

PS! Saken fortsetter under kartet!

– Gå foran som gode eksempler

Lovens håndhevere er generelt fornøyd med barnas refleksbruk, og minner om at ungdom og voksne må gå foran som gode eksempler. 

– Vi opplever at barn er flinkere enn foreldrene. Vi delte ut refleksene som man kan slå rundt armen, de er praktiske for voksne også. Istedenfor å dra på seg en gul refleksvest kan man smelle på et armbånd, det er mye bedre en ingenting, sier Håkonsen.

Oppfordring til syklister

ET LYS I MØRKET: Også syklister må være flinke til å bruke lys for å bli sett i mørket.

Håkonsen minner om at det ikke bare er fotgjengere som må synes i trafikken, også syklister må huske på lys på sykkelen.

–Det er skummelt med enkelte syklister som ikke har lys. De skal ha rødt blinkende lys bak og hvitt foran. De beveger seg enda fortere og kan være skumle for både bilister og fotgjengere, sier Håkonsen.

Han minner om at mørket kommer snikende fort på høsten, og at det er viktig å ha en påminner hvert år om refleksbruk. 

– Det er viktig å kunne bevege seg trygt til skolen, og det er bra og kunne gå og sykle også når det er mørkt. Det er positivt på mange måter, både for miljø og helse. Da må man koble inn refleksbruk for å få gjort det på en trygg måte, avslutter Håkonsen.  

Powered by Labrador CMS