SJEKK DE TRIKKESKINNENE: Dette bildet er tatt mellom Kloppa og Taraldrud i dag av Skiforeningen. Sjekk forholdene! Nå er det en skikkelig drømmehelg i vente for deg som er glad i å stå på ski!

Finn frem skiene! Nå blir det drømmehelg!

Skiforeningen prepper i nærmest alle spor i dag, og været blir helt sinnsykt!

Publisert

Den har latt vente på seg, men den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves, og nå ser det endelig ut til at den erkenorske supervinteren slår til for alvor, til glede for alle som er glade i å stå på ski!

Les også: Sjekk oppdaterte føremeldinger her (ekstern lenke)

Det skal komme mer snø i dag torsdag, men fra i morgen blir det kaldere. Og når helgen braker løs blir det sol, ifølge værmeldingen. Derfor ligger dette an til å bli den beste skihelgen i Marka så langt denne sesongen.   

– Fem år siden sist         

Generalsekretær i Skiforeningen, Erik Eide sier at det er fem år siden vi har hatt en så bra start på vinteren. Enkelte steder i Marka er det nå 70 cm snø.

– Vi kjører nå det vi har tilgjengelig av løypemaskiner, og prioriterer hovedtraseer. Dette er veldig gledelig, sier Eide.

Nå er det flere hundre kilometer som er preparert, så det er ingen grunn til å holde seg inne i helgen.

SOM ET POSTKORT: En tur til Stallerudhytta er et godt tips for helgen!

– Vi oppfordrer folk til å komme seg ut og bruke løypene. Dette blir en helt strålende skihelg, sier Eide.

Les også: SJekk oppdaterte føremeldinger her (ekstern lenke)

Løypesjef i Skiforeningen Hege Blichfeldt Sheriff forteller at det er et bredt utvalg av preppede løyper i marka, og mange av dem er i og rett utenfor Oppegård!

Sheriff forteller at den tunge snøen vi har fått denne uken har ført til mye overheng og vindfall i løypene. Løypebasene står på og fjerner eventuelle hindringer i forbindelse med preparering. Motorsag er standard utrustning i tillegg til løypemaskiner og scootere som preparerer løypene.

– Mange vann er sporsatt og merket med stikker, men følg alltid den merkede løypa. Vær også oppmerksom på overvann flere steder. Det kan være lurt å ta med en isskrape. God tur, sier Sheriff!

Her er det preppet lokalt

Flere løyper som ligger i eller i nærheten av Oppegård er preppet og klare for tur!

Blant disse er rundløypen på Svartskog, lysløypen på Østre Greverud, Taraldrud til Kloppa, Kloppa til Stallerud, Stallerud til Sterkerud og løypenettet rundt Siggerud og Bukkesteinmyra, for å nevne noen.

Du kan alltid sjekke oppdaterte forhold på Skiforeningens egne løypekart, som du finner ved å klikke her!

Vi har også laget en egen ultralokal turløypeguide hvor du kan se hvor, hvordan og så videre du kan gå på ski lokalt! Den finner du her!

Vi har også samlet løypeforhoidene til deg i en egen og oppdatert feed i samarbeid med Skiforeningen. Dette er statusen på løypene i Sørmarka akkurat nå!

 

Parkering

Sheriff oppfordrer folk som skal ut på ski i helgen om å planlegge turen godt, da det ventes mange ut i Marka.

– Det kan bli litt kaos på parkeringsplassene hvis alle skal ut å gå på søndag klokken 12. Derfor bør de som skal ut, tenke gjennom når og hvor man skal gå, og kanskje man har muligheten til å gå hjemmefra, råder løypesjefen.

Dermed er det bare å preppe i vei og legge ut på tur! Husk tursjokolade og varme klær! Du kan alltid sjekke oppdaterte føreforhold på Skiforeningens hjemmesider. De kommer du til ved å klikke her!

Powered by Labrador CMS