STILLE FØR STORMEN: Lørdag fylles gresset med festivaldeltakere i alle aldre. Arrangementet er rusfritt og for hele familien.
STILLE FØR STORMEN: Lørdag fylles gresset med festivaldeltakere i alle aldre. Arrangementet er rusfritt og for hele familien.

Hagefestival på Hellerasten

Lørdag blir det festivalstemning for hele familien i Iduns vei.

Publisert

Lørdag kokken 13.00 braker det løs for Hellerasten Hagefestival. Familiene Gilsvik og Enger i Iduns vei 7, åpner opp hagene sine for en lokal festival for hele familien. Arrangementet er rusfritt og gratis, men arrangørene ønsker gjerne at deltakerne gir en valgfri donasjon til Oppegård Røde Kors. 

Festivalgeneral Hans Martin Enger er overveldet over all frivillig innsats og engasjement.

FESTIVALGENERAL: Hans Martin Enger er kjent som en initiativtaker i kommunen, og er en av ildsjelene bak Hellerasten Hagefestival.
FESTIVALGENERAL: Hans Martin Enger er kjent som en initiativtaker i kommunen, og er en av ildsjelene bak Hellerasten Hagefestival.

– I bransjen med frivillighet er det så vanskelig å få noen til stille opp, og plutselig treffer man på en måte som gjør at alle har lyst til å stille. Jeg håper det blir en skikkelig bra begivenhet, sier Enger.

Store artistnavn

Arrangørene har fått med seg en haug med artister, som skal gi festivaldeltakerne den rette stemningen.

– Det er virkelig mange flotte og flinke folk vi har fått tak i. Det er i utgangspunkt folk vi kjenner selv, og stort sett lokale. Det er noen som ikke bor her, men som vi synes passet bra inn. Alle stiller gratis, og synes det er gøy å gjøre noe for en god sak, forteller Enger.

For målet med festivalen er å bidra til Oppegård Røde Kors. Så selv om inngangen er gratis, oppfordrer arrangørene festivaldeltakerne til å bidra med en valgfri sum til Oppegård Røde Kors .

– Flere av de vi har booket har ekstreme høye honorarer til vanlig, så det er jo litt gøy. Vi er veldig fornøyd med nivået på artistene, sier Enger.

Blant annet inneholder listen med artister navn som: Elvira Nikolaisen, Kristine Hovda DJ Ost og Fake Marble.

FESTIVALPROGRAM:

13:00

Festivalområdet åpner

14:00

DJ Ost

14:30

Lotus (med husbandet)

15:00

Husbandet

   

16:30

Åpen scene ++

17:00

Vaaje

18:00

Oskar Nordbø

19:00

Hadland / Hongve

19:30

Stålmenn

20:30

Fake Marble

21:15

Johan og Hanne Ruth Stave

22:00

Elvira Nikolaisen og Kristine Hovda

22:45

Espen og Miriam

Bruktmarked 

I tillegg til musikk, blir det bruktmarked, matsalg, hoppeslott og festivalgalleri. Enger er særlig fornøyd med bruktmarkedet hvor folk kan bytte, kjøpe og selge brukt. 

– Jeg spurte hun som driver Facebookgruppen "Tårnåsen gi bort-/bytte/selge", om hun kunne være med å lage en "live versjon" av det som skjer der. Vi har fått masse ting fra OMA vi skal selge til inntekt for Røde Kors, og man kan ta med ting man selv ønsker å selge eller bytte bort. Da er tanken at man henger på en lapp med telefonnummeret og pris, og så kan de som kjøper det vippse selger, forteller Enger. 

Så langt har interessen for festivalen vært stor.

– Veldig mange har vist interesse, men vi er sikre på at det er plass til alle som vil komme innom. Mange meldte seg på tidlig og de har en viss forrang hvis det blir veldig fullt foran scenen, men etter all sannsynlighet har det ikke så mye betydning, sier Enger.

FRA SPORTSPUB TIL FESTIVALBAR: O'Hairys oppsto i hagen til Enger under fotball VM. Nå blir O'Hairys festivalbar.
FRA SPORTSPUB TIL FESTIVALBAR: O'Hairys oppsto i hagen til Enger under fotball VM. Nå blir O'Hairys festivalbar.

Saken fortsetter under bildet.

 

Han synes det er artig at en liten idé som ble drodlet frem, mest som en spøk, for noen år siden, nå har blitt en realitet. 

– Vi var en gjeng som tenkte det kunne være gøy å lage festival i hagen, så tok det ene det andre, og det har blitt et vell av ideer og initiativ. Det er utrolig gøy å se at en liten idé kan bli en så stor greie.

– på en måte leker vi jo festival, det som andre gjør på ordentlig. Men vi begynner å synes at det ser ordentlig ut med boder, utsalg, bruktmarked og sånne ting, sier Enger. 

Enger håper mange som kommer velger å legge lunsjen sin til festivalen, ved å kjøpe mat fra kokken Thomas Furuli, eller at de kjøper kaffe og kaker som selges av Røde Kors. 

– Selv om arrangementet er gratis må folk gjerne legge igjen penger, avslutter Enger. 

FESTIVALOMRÅDE: Slik ser festivalområdet ut.
FESTIVALOMRÅDE: Slik ser festivalområdet ut.