VELLYKKET: De unge gitaristene fra kulturskolen øver i Kolbens sal 2. Bildet ble tatt under den siste øvelsen fredag forrige uke. Foto: Rune Eriksen
VELLYKKET: De unge gitaristene fra kulturskolen øver i Kolbens sal 2. Bildet ble tatt under den siste øvelsen fredag forrige uke. Foto: Rune Eriksen

Øver til neste festival

Kulturskolen er i gang med øvelser til neste «Thanks Jimi Festival», som skal arrangeres 1. mai 2021.

Publisert Sist oppdatert

Hvert år, den 1. mai, hylles den amerikanske gitaristen, sangeren og låtskriveren James Marshall «Jimi» Hendrix med en verdensomspennende festival, Thanks Jimi Festival.

Nordre Follo kulturskole har deltatt i den internasjonale festivalen siden 2009. Sammen med gitarister fra mange andre land spiler de lokale gitaristene Hendrix-låten «Hey Joe» på Jan Baalsruds plass 1. mai, og jammen overføres direkte over nettet, med lyd og bilde.

Det startet for elleve år siden, etter en invitasjon fra den polske bluesgitaristen og initiativtakeren Leszek Cichonski, at det ble satt i gang med Thanks Jimi Festival på Kolbotn. Siden den gang har Kolbotn vært det eneste stedet for denne festivalen i Norge.

To vellykkede økter

Den polske elgitarlæreren ved kulturskolen på Kolbotn har siden oppstarten av festivalen i Norge i 2009 vært primus motor for det lokale arrangementet.

– Som følge av smittesituasjonen ble årets arrangement avlyst, men vi er optimistiske og har allerede satt i gang med øvelser til neste festival, som vi håper kan arrangeres 1. mai 2021, sier initiativtaker og kunstnerisk leder bak det lokale arrangementet, Miroslaw «Carlos» Kaczmarczyk.

Han påpeker at «Thanks Jimi»-juniorgruppen ved Nordre Follo kulturskole er en av hovedsatsinger til kulturskolens rytmiske avdeling for sesongen 2020-2021.

– Å være en del av det store, internasjonale arrangementet er både spennende og inspirerende, men også krevende. Jeg er veldig stolt av elevene våre som vil delta i denne prosessen helt fra starten av. De første øvelsene ble gjennomført fredag 20. november og fredag 11. desember, og det var flott stemning under begge øktene, sier Kaczmarczyk fornøyd.

Powered by Labrador CMS