Samler Follos beste filmer

Nå ønsker Gullkolben-juryen ditt bidrag til "Follos Oscar".

Den 1. juni går fristen ut for å levere ditt bidrag til "Follos Oscar", eller Gullkolben, som vår prestisjetinge, lokale filmpris heter.

Gullkolben er en filmpris og konkurranse som premierer kortfilmer laget av ungdom i Follo. I fjor vant filmen "Skyldig" årets beste film. Den kan du forøvrig se ved å trykke play i videovinduet øverst i saken.

Gleder seg

Gullkolben arrangeres av Oppegård bibliotek og Kolben kino. Prisen eles ut i ulike klasser på gallaforestilling i Kolben kino. Her vises et finaleprogram satt sammen av de beste bidragene, og statuetter og juryuttalelser deles ut til vinnerne.

GLEDER SEG: Hilde Sjølset, Hans Martin Enger og Lena Sunnby.i juryen gleder seg til å dele ut årets priser. Men først må du sende inn ditt bidrag!

Juryen for Gullkolben 2017 består av Lena Sunnby (kinosjef Kolben kino og filmskaper), Hilde Sjølset (Oppegård bibliotek) og Hans Martin Enger (Oppegård bibliotek). Kinosjefen gleder seg stort til årets filmfest.

Les også: Se bilder fra Sumprock 2016

– Dette blir veldig gøy. Nytt av året er at vi har valgt å flytte arrangementet til Sal 2 for å lage en hyggelig, sosial setting med bord, popcorn og annet. i tillegg skla vi vise den norske kortfilmen "Sister Hell" som introduksjon til selve prisutdelingen, sier hun.

Kategoriene

Så er spørsmålet om hvem som kommer til å vinne i de forskjellige kategoriene, som er "Beste film", "Beste manus", "Beste regi", "Beste musikkvideo" og "beste skuespiller". Kanskje det blir deg?

Filmprisen deles ut til Follos beste kortfilmer laget av ungdom, og det er noen kriterier for å delta:

  • Filmen må være laget etter 1.6.2016.
  • Filmens lengde må være minimum 20 sekunder, maksimalt 10 minutter.
  • Filmskaperne (minimum én) må være ungdom i alderen 13-22 år.
  • Filmskaperne (minimum én) må  ENTEN være bosatt i, eller komme fra, Follo ELLER filmen må være innspilt i Follo.

Dersom du ønsker å sende inn et bidrag, kan du gjøre det via Kolbens Gullkolben-sider, som du finner ved å trykke her!

TIL TOPPS I FJOR: Årets film under Gullkolben 2016 ble "Skyldig" av Janice van der Staal, Christine Haukelidseter, Ardita Gashi, Miriam Fottland og Thea Klippen.

– Vi gleder oss stort til filmfesten, og håper på mange gode bidrag i år, og at mange tar turen til salen for å se på. Dette er et fint startutgangspunkt for unge folk som er opptatt av å lage film, og som kanskje kan bli morgendagens store filmskapere, avslutter jurymedlemmene.

I spillelisten under kan du se flere filmer fra tidligere Gullkolben-utdelinger. I år kan det altså bli din tur til å vinne, så send inn ditt bidrag!

Powered by Labrador CMS