FÅR FEMTE HALLFLATE PÅ KOLBOTN: Styreledelsen i KIL er glade for at det skal bygges en flerbrukshall på Kolbotn skole. Bildet er tatt under årets sommeravslutning i Sofiemyrhallen tirsdag 5. juni.

Setter begrensninger for idretten

Null parkeringsplasser ved den nye Kolbotn skoles flerbrukshall vil sette flere begrensninger for idretten, mener styreleder i Kolbotn idrettslag (KIL), Karl Vestli.

Publisert

Oppegård Avis har nylig skrevet at det skal være null parkeringsplasser ved den nye Kolbotn skole, ifølge ordfører Thomas Sjøvold.

Saken om den nye skolen har nylig blitt enstemmig vedtatt i formannskapet og skal behandles i kommunestyret i kveld.

Null parkeringsplasser

Ifølge forprosjektets utomhusplanen er det krav til maksimalt fem biloppstillingsplasser på den nye Kolbotn skole, men de fem p-plassene skal brukes av leverandører til skolen eller tjenestebiler. Det blir ingen parkeringsplasser for lærere, foresatte eller besøkende.

Les også: Ny barneskole og flerbrukshall: Null p-plasser

Styreleder i Kolbotn idrettslag (KIL), Karl Vestli, sier at styret i KIL ikke har hatt saken om parkeringsplassene ved Kolbotn skole til behandling.

Generelt vil vi si at det er stort behov for flere haller og treningsfasiliteter for barn og unge i kommunene. Vi i KIL er glade for at det legges til rette for flerbrukshall på Kolbotn skole, sier styrelederen i KIL, sier han. 

Problematisk for tilreisende lag

Vestli mener at dersom det skal være mulig å drive aktiviteter for idrettslaget utenom skoletiden, er det viktig at hallen er tilgjengelig for KILs medlemmer.

– Vi har medlemmer også utenfor kommunen. Uten parkeringsplasser blir det naturlig nok enkelte begrensninger, som for eksempel å kunne avvikle kamper med tilreisende lag, sier han. 

Nødvendig med tilstrekkelig plass

– Trenere med utstyr trenger også kunne benytte bil til trening, påpeker Vestli.

Han legger til at mange barn er avhengig av å bli fulgt til trening av foreldrene.

– De kan ikke alltid gå, sykle eller ta buss/tog alene. Det er derfor nødvendig med tilstrekkelig plass til leveringen og hentingen med bil i den umiddelbare nærheten til hallen, sier styrelederen i KIL. 

Les også: Vend i tide – Det er ingen skam å snu

Powered by Labrador CMS