FORSØPLING

LÅSER CONTAINERNE: Lagersjef Einar Olsen låser containerne. Foto: Yana Stubberudlien

Forbannet på søppelsynderne

– Jeg blir forbannet når jeg ser at folk tar seg til rette og kaster søppel inn i containerne våre. Det er rett og slett respektløst, sier lagersjef i ITAB, Einar Olsen (53).

Publisert Sist oppdatert
HAR LEIEAVTALE PÅ TI ÅR: ITAB har holdt til i Fløisbonnveien 5 i fire år. Foto: Yana Stubberudlien

ITAB er en lokal bedrift som har hatt lokaler i enden av næringsbygningen i Fløisbonnveien 5 på Sofiemyr i fire år. De driver med salg av butikkinnredning og butikkutstyr, og har tolv ansatte for tiden.

Ifølge lagersjef Einar Olsen har de siden sommerferien hatt besøk av ubudne gjester som forsøpler uteområdet på baksiden av næringsbygningen, og kaster alt fra planker, klær og husholdningsavfall til lastebilhjul og gamle gressklippere inn i firmaets containere som står der.

LASTEBILHJUL: Det kastes alt fra husholdningssøppel til lastebilhjul i firmaets containere. Foto: Yana Stubberudlien

Ekstra kostnader

– I sommerferien måtte vi bruke mellom 2.000 og 3.000 kroner på å tømme en av de store containerne, som egentlig var beregnet for stål, men vi oppdaget at den var stappfull med all slags søppel. Det er irriterende at vi må rydde opp etter andre. Dette påfører oss også ekstra kostnader, sier daglig leder i ITAB, Kai Sørvik (55).

Ifølge ham og lagersjefen har det vært fem liknende tilfeller siden sommeren. Nå i helgen ble det kastet mye søppel igjen.

– Da jeg kom på jobben tidligere i dag, oppdaget jeg helt tilfeldig mye søppel og gamle klær ved containerne våre igjen. Det virket som at noen hadde stjålet klær fra UFF-containeren og kom hit for å sortere disse på stedet, for så å ta med seg kun en del av klærne, sier Olsen.

PLANKER, KAFFEKANER OG KLAPPSTOLER: Dette har også blitt funnet ute på stedet i dag.
BLE FUNNET I DAG: Gamle klær og mye søppel ble strødd rundt på baksiden av bygningen.

Les også: – Dette er ikke noe vi tjener penger på

Powered by Labrador CMS