WANG UNG FOLLO

JOBBER MED SAKEN: – Vi håper fortsatt på oppstart på Sofiemyr høsten 2022, lover daglig leder i WANG Ung Follo og toppidrettssjef i WANG, Håvard R. F. Johansen.

– Det kommer en beslutning i god tid før jul

WANG Ung Follo håper fortsatt på å kunne starte en ny ungdomsskole på Sofiemyr om ett år.

Publisert Sist oppdatert

Siden 2017 har WANG Ung Follo vært på jakt etter egnede lokaler (skolebygg og idrettsflater på 1250-1500 kvadratmeter) som de kunne leie for å kunne starte en privat ungdomsskole med særskilt profil rettet mot idrett og aktivitet.

Siden Nordre Follo kommune ikke har klart å finne egnede lokaler for den private skolen, har WANG Ung Follo forsøkt å finne slike lokaler hos private grunneiere. I flere år har de hatt dialog med Solon Eiendom, som eier rundt 100 mål på Fløysbonn, med et ønske om å etablere den nye skolen på Sofiemyr.

HER VURDERER DE Å STARTE MIDLERTIDIG SKOLE: WANG Ung Follo vurderer å leie lokalene i Fløisbonnveien 2-4 i forbindelse med etablering av midlertidige skolelokaler i denne bygningen.

– I god tid før jul

Leieavtalen med Solon Eiendom skulle signeres senest i september, men så ble dette utsatt til oktober, og prosessen er ikke avsluttet ennå.

Til tross for flere utfordringer, håper WANG Ung Follo fortsatt å starte skolen høsten 2022, foreløpig i midlertidige lokaler i Fløisbonnveien 2-4 (kjent som Jernia-bygget). Etter at feltet B7 er omregulert om noen få år ønsker de å flytte inn i nye, permanente skolelokaler, som skal bygges for dem i Kongeveien 47 (bygget hvor Atlet Fysio Sofiemyr holder til per i dag).

– Vi har ikke signert en avtale med Solon Eiendom ennå, men det kommer en beslutning i god tid før jul, lover daglig leder i WANG Ung Follo og toppidrettssjef i WANG, Håvard R. F. Johansen.

Trenger mer halltid

Ifølge Johansen er WANG Ung Follo fortsatt i dialog med Solon Eiendom og kommunen.

– Vi er fortsatt i dialog og prøver å løse ulike utfordringer, blant annet når det gjelder bruk av kommunale treningsfasiliteter i Sofiemyrhallen i forbindelse med undervisningen hos oss. Vi trenger mer halltid i Sofiemyrhallen enn det som er skissert tilgjengelig for oss. Vi jobber mye med saken og skal blant annet ha et internt møte i morgen (torsdag 4. november), sier han.

Samtidig innrømmer Johansen at tiden begynner å renne ut. Ifølge den nylig godkjente søknaden for WANG Ung Follo kan oppstarten av den nye skolen skje tidligst høsten 2022 og senest høsten 2023, og det er mye som må klargjøres før oppstarten.

Starter med 62 elever på 8. trinn

WANG Ung tilbyr vesentlig mer idrett og trening enn det som er vanlig praksis i offentlige skoler. Samlet sett tilbyr denne privatskolen et høyere årstimetall for 8.–10. trinn (2.907 timer) enn det som er normal praksis for den offentlige ungdomsskolen (2.622 timer).

WANG Ung Follo er godkjent for 190 elever på 8.-10. trinn, men det første året vil de starte med kun to klasser på 8. trinn, det vil si 60 til 62 elever totalt. Søknadsfristen for opptak blir innen 1. mars 2022 dersom skolen starter i august samme år.

– Hver idrett får egne kvoter ved inntak. Foreløpig har vi ikke bestemt oss ennå for hvilke idretter vil bli representert på den nye ungdomsskolen, sa Johansen til Oppegård Avis tidligere i år.

Powered by Labrador CMS