DEBATTINNLEGG

FLØYSBONN: På bildet kan du se Fløysbonn skole, som er en av de totalt fire ungdomsskolene i tidligere Oppegård. Foto: Yana Stubberudlien.

Hva galt har Fløysbonn skole gjort?

«At vi har foresatte ved ungdomsskolen som ønsker å slakte Fløysbonn, og sende elever og lærere ut i fritt fall ut mot en totalt feilplanlagt Kolbotn skole, uten ungdomsskolens behov for dyre spesialrom, er noe av det mest skuffende jeg har opplevd i mine 42 år som lærer her på Fløysbonn», skriver Sigurd O. Dancke i sitt debattinnlegg.

Publisert Sist oppdatert

Hva galt har Fløysbonn ungdomsskole gjort? I 50 år har vi drevet en førsteklasses ungdomsskole til tross for at vi periodevis har huset både barneskoleelever og Ingieråsen-elever. Selv i dag huser vi fast to klasser på 7. trinn fra Sofiemyr barneskole.

At det finnes folk der ute, til og med foresatte til elever på dagens Fløysbonn skole, som vil dolke denne flotte ungdomsskolen i ryggen, skremmer meg.

Hvorfor skal man slakte kommunenes kanskje best utstyrte, best drevne, og kanskje med de best avgangskarakterer?

Les også: – Løsningen er Kolbotn barne- og ungdomsskole

Skal man gjenta dette?

Det å gjøre om en barneskole, nå Kolbotn skole, til en barne- og ungdomsskole har vi gode erfaringer med her på Fløysbonn… Sofiemyrtoppen skole (på folkemunne også kalt Sofiemyrfloppen). Skal man gjenta dette? Hva med å lære av erfaringer?

Tårnåsen skole klarte på utmerket vis å bygge en modulbrakkeskole etter brannen for ti år siden. Dette kan fint gjennomføres på Sofiemyr også.

Best på spesialrom

At kommunale prosjektledere bommet totalt på Kolbotn skole, de traff ikke helt med Fram heller, må vel ikke bety at Fløysbonn ungdomsskole skal bøte med livet?

Denne skolen har for øvrig spesialrom med henhold til fysikk, kjemi, musikk, kunst og håndverk (NB! + sløydsal!) og mat og helse (NB! 2 rom!), som ingen andre ungdomsskoler i kommunen kan vise maken til.

Barneskoleelever har svært lite nytte av disse rommene, bortsett fra sløyd og mat og helse, men disse rommene brukes vitterlig også av Sofiemyr-elever i dag.

Hvorfor måtte jeg få oppleve dette?

At vi har foresatte ved ungdomsskolen som ønsker å slakte Fløysbonn skole, og sende elever og lærere ut i fritt fall ut mot en totalt feilplanlagt Kolbotn skole, uten ungdomsskolens behov for dyre spesialrom, er noe av det mest skuffende jeg har opplevd i mine 42 år som lærer her på Fløysbonn.

Hvorfor måtte jeg få oppleve dette?

Powered by Labrador CMS