FIRE TIMER MED MORO: Anne Solhaug, Sissel Jacobsen, Helge Jacobsen og Nils-Yngve Nilsen inviterer alle til Tårnåsen Fritidssenter førstkommende lørdag. Arrangementet er gratis og vil vare i fire timer.

Byr på alt fra hoppeslott og trylleshow til lotteri med gavedryss

Lørdag 30. april er det både Fritidsklubbenes dag og et stort arrangement for barn og unge på Tårnåsen Fritidssenter.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har valgt å slå sammen de to arrangementene til ett, så det er mye spennende på programmet. Det blir mange ulike aktiviteter for barn og unge og et stort lotteri med gavedryss fra lokalt næringsliv, sier Anne Solhaug, lederen for Frivilligsentralen Oppegård.

Hun sier arrangementet er gratis og åpent for alle. Det skal holdes både inne og ute ved Tårnåsen Fritidssenter fra klokken 12:00 til klokken 16:00.

Hils på frivillige

– Du vil se mange frivillige under arrangementet, så benytt muligheten til å hilse på dem. Ved dette arrangementet ønsker vi å vise en del av våre aktiviteter rettet mot barn og unge, sier Nils-Yngve Nilsen, lederen for Tårnåsen Fritidssenter.

Han sier arrangementet er et samarbeid mellom Tårnåsen Fritidssenter, Oppegård og Ski sanitetsforening samt Frivilligsentralen Oppegård. I tillegg vil flere frivillige ungdommer fra Flåtestad og Hellerasten ungdomsskoler (valgfaget Innsats for andre) bidra aktivt med det de kan.

Spennende program

– Kom innom Tårnåsen Fritidssenter på lørdag for å se hva vi driver med. Alle aktivitetene er gratis. Denne dagen blir det ingen aldersgrenser hos oss, så både store og små kan komme, sier Nilsen.

Programmet for arrangementet har alt fra ansiktsmaling og hoppeslott for de små til grilling av pølser og salg av kaffe og kaker, men det er langt fra alt som er planlagt for denne dagen.

– Klovnen og ballongkunstneren Baluba og tryllekunstneren Davido vil sørge for magiske effekter og spennende verksteder. Arrangementet skal avsluttes med et forrykkende trylleshow med Davido, som de fremmøtte kan oppleve i gymsalen på Tårnåsen, sier Nilsen.

Loddsalg

Planleggingen av arrangementet startet før krigen i Ukraina, men da krigen var faktum, ønsket de frivillige i kommunen å bidra med det de kunne.

– Cirka 15 næringsdrivende har bidratt med mange flotte premier, så det blir loddsalg til inntekt for ukrainske barn, sier Anne Solhaug.

Nordre Follo har sagt ja til å ta imot 200 ukrainske flyktninger i 2022. De aller første bosatte flyktningene vil komme til Nordre Follo denne uken, ifølge kommunen.

– Hittil har kommet kun én familie, og vi vet om en familie til som kommer. Vi har også kontakt med 70 personer som allerede bor i kommunen, og av disse er det 23 barn i barnehage- og grunnskolealder, sier Tone Skjelbostad, fagsjefen for kultur og inkludering i Nordre Follo.

Samler leker

Ekteparet Sissel og Helge Jacobsen fra Oppegård har engasjert seg mye i det frivillige arbeidet for de ukrainske flyktningene i Nordre Follo. De sa ja for å ta imot både nye og brukte leker til de ukrainske barna.

– I løpet av kort tid ble tonnevis av leker levert direkte til hjemmet vårt i Durendsalsveien 3 før vi fraktet alt videre til et lager på Toppenhaug seniorsenter. Jeg blir veldig rørt av å se givergleden hos innbyggerne i vår kommune, og håper at vi snart kan begynne å dele ut de innsamlede lekene, sier Sissel Jacobsen (77).

Nylig måtte familien Jacobsen sette stopp for innsamling av lekene til de yngste barna.

– Vi fikk mye til de yngste, så foreløpig ønsker vi ikke mer av det. Samtidig fortsetter vi innsamling av leker og fritidsutstyr til noe eldre barn og ungdommer. Det kan være alt fra skateboard, fotballer, sykler, sparkesykler og sykkelhjelmer til smykkesett, symaskiner, malersett og ulike musikkinstrumenter, sier de to.

Ta kontakt med Sissel Jacobsen på mobil 928 91 766 dersom du kan bidra med noe av dette.

Maiblomst

I forbindelse med at året 2022 er Frivillighetens år vil Oppegård og Ski sanitetsforening bidra med salg av maiblomst under arrangementet på Tårnåsen på lørdag.

Maiblomsten er en liten, blomsterformet nål til å sette på jakkeslaget eller som pynt til bilen. I over 100 år har Sanitetskvinnene solgt maiblomster til inntekt for kvinner og barns livsvilkår. De senere årene har inntektene gått til tilbud og aktiviteter for barn og unge.

– Inntektene fra salget vil gå i sin helhet til barn og unge i Nordre Follo, sier Sissel Jacobsen.

BILBLOMST: Maiblomsten er en liten, blomsterformet nål til å sette på jakkeslaget eller pynt til bilen. Maiblomsten oppsto i Sverige etter en idé av Beda Hallberg, og har vært solgt i Sverige siden 1907.

Nattåpent arrangement

Samme kveld byr Tårnåsen Fritidssenter også på et nattåpent arrangement for ungdommer fra 7. trinn og oppover.

– Datainteressert ungdom inviteres til å bli med på et LAN-party (datatreff). Om du ikke har din egen gaming-PC, kan den lånes ut ved behov, sier Nils-Yngve Nilsen, som er leder for Tårnåsen Fritidssenter.

Powered by Labrador CMS