LØPSFEST: Grønliåsen rundt er en flott mulighet for hele familien å komme seg ut i skog og mark.

Folkehelse i Grønliåsen

Søndag 11. august er det igjen klart for Grønliåsen rundt.

Treningsguru, folkehelsefremmer og primus motor, Kristin Granum Rosebø, er igjen klar med terrengløpet Grønliåsen rundt. Søndag 11. august inviteres store og små til å delta på det hun håper blir en folkefest. Nytt av året er Branntårnspretten.

– For å nå ut til enda flere, så har vi lagt inn barneløypa som går fra Tårnåsen skole opp til branntårnet, omtrent én kilometer forteller Rosebø.

Vil skape mer aktivitet

Grønliåsen rundt bør ha løyper som passer de fleste. De som synes én mil er for langt, kan løpe fem kilometer, og de minste kan selvfølgelig benytte seg av Branntårnspretten. Her er det ingen krav til å løpe hele veien, det viktigste er å komme seg ut.

– Man må ikke løpe hele løypa. Fem-kilometeren er også en fin tur man kan ta i sitt eget tempo. Vi kjører ut de som vil ha høyere tempo først, sier Rosebø.

Løpet er en forlengelse av flere andre konsepter Rosebø har satt i gang i kommunen, gjennom Trening UTE, som er et datterselskap av firmaet hennes Kreativ Trening.

PS! Saken fortsetter under bildet!

UTE-DRONNINGEN: Kristin Granum Rosebø, som driver Trening UTE og Kreativ Trening, er svært opptatt av å få folk ut i naturen.


– I Oppegård eksisterer nå motbakkesøndag i Ingierkollen, tirsdagsmila i Grønliåsen, tirsdagsjoggen, og mandagsintervallen på Oppegård, sier hun.

Disse arrangementene er gratis, dratt i gang av Rosebø, og har nå sine egne liv rundt om i kommunen. Rosebø håper Grønliåsen rundt kan være med på å skape mer fysisk aktivitet.

– Et eventuelt overskudd fra løpet vil gå med til å skape enda flere gratis aktiviteter i kommunen, for å motivere flere i befolkningen til fysisk aktivitet. Man kan kalle det kortreist fysisk aktivitet, sier Rosebø.

Trenger mannskap

Man kan allerede melde seg på løpet, og melder du deg på før 1. august koster det 350 kroner for ti-kilometeren, 300 for fem og 75 kroner for Branntårnspretten. Etter 1. august blir det en liten prisøkning for påmelding. Informasjon om løpet finner man på trening UTE. Dersom man ikke vil løpe, men vil være med å bidra, er det også muligheter for det.

– Vi har fortsatt behov for mannskap, så hvis man tenker man har lyst til å bidra men ikke delta, ta gjerne kontakt, avslutter Rosebø.

Powered by Labrador CMS