NABOKRANGEL: To naboer kom i slåsskamp, som endte i en brukket nese og en tur til Follo Tingrett.
NABOKRANGEL: To naboer kom i slåsskamp, som endte i en brukket nese og en tur til Follo Tingrett.

Nabokrangel endte med en brukket nese og en tur i retten

I oktober i fjor barket to naboer i Oppegård sammen etter en konflikt som har pågått over flere år. Det endte til slutt i retten.

Publisert

Etter et konfliktfylt naboskap over flere år kulminerte krangelen mellom to naboer i Oppegård til slutt med et basketak. I slutten av oktober i fjor da de to mennene var på vei ut av hver sin hage, begynte naboene og krangle. Krangelen endte med et slåsskamp der begge mennene rullet ned en bratt skråning. 

Den ene naboen, en mann på 29 år, ble tiltalt for å ha brukket nesen til naboen sin, etter han tilsynelatende skulle ha nikket han ned.

Den tiltalte mannen har forklart at det var et gjensidig basketak, med slag utdelt fra begge parter, og erklærte seg ikke skyldig i å ha nikket ned naboen.  Den fornærmede mener derimot at han ikke var voldelig mot naboen sin, foruten å prøve å dytte ham vekk, og at 29-åringen skal ha skallet ham så han brakk nesen. 

Den 29 år gamle mannen ble så tiltalt for overtredelse av straffeloven  §273: for å ha skadet en annen manns kropp eller helse. 

Ikke skyldig

29-åringen ble frifunnet da dommen falt i Follo Tingrett 12. mars i år. Ifølge retten var naboene like troverdige i sine historier, og i og med at de ikke var noen vitner eller andre bevis, kunne ikke retten konkludere over rimelig tvil at ikke nesebruddet skjedde mens naboene tumlet nedover skrenten.

Aktors påstand om at tiltalte skulle betale oppreisning til fornærmede på 15 000 kroner på grunn av nesebruddet og de følgene det har hatt for ham, og et kontaktforbud ovenfor fornærmede, ble dermed også avvist.   

Retten mener det er "høyst uklart" hvordan nesebruddet oppsto, og at begge parter er "like gode".  

Naboene kan dermed fritt kontakte og omgås hverandre, selv om det kanskje er usannsynlig at det blir noen nabolagsfest mellom disse to i nærmeste fremtid.