TOK KONTAKT PÅ SKYPE: Den dømte mannen sendte meldinger og videoer til en 15 år gammel jente på Skype.
TOK KONTAKT PÅ SKYPE: Den dømte mannen sendte meldinger og videoer til en 15 år gammel jente på Skype.

Greverud-mann dømt for seksuell atferd overfor barn

En mann i slutten av 30-årene fra Greverud er dømt for besittelse av materiale som viser seksuelle overgrep mot barn, seksuelt krenkende atferd overfor barn under 16 år, og forsøk på å avtale møte med barn under 16 år for å begå en seksuell handling med barnet.

Publisert

En mann i slutten av 30-årene fra Greverud er dømt i Follo Tingrett for å ha vært i besittelse av 57 bilder som viser seksuelle overgrep mot barn, og fire filmer som viser overgrep mot barn. Ifølge dommen inneholdt materialet: "en mann som har samleie med et barn, en hund som har sex med et barn, en jente som har oralsex med en mann og to jenter som har utført seksuelle handlinger på hverandre."

I april 2017 frem til juli 2017 har mannen i tillegg henvendt seg via Skype til en da 15 år gammel jente. Mannen sendte flere videoer av seg selv til jenta hvor han onanerer og får utløsning, og spurte jenta om han kunne få vise henne noe "dirty", hvorpå 15-åringen svarer at hun ikke ønsker å se noe "dirty". 

I følge dommen har han skrevet særs grove og detaljerte beskrivelser av hva han ville gjøre med jenta for å tilfredsstille henne.  

DØMT: Mannen ble dømt i Follo Tingrett.
DØMT: Mannen ble dømt i Follo Tingrett.

Mannen har også bedt jenta om å sende ham "dirty" bilder og video, og fortsatt med å fortelle henne hvor pen hun er, for så å spørre om jenta fortsatt er jomfru. Mannen har også spurt om hvordan hun ser ut nedentil. 

Avtalte møte med 15-åring

I juni/juli 2017 har han også henvendt seg til en annen jenta via en chatte-tjeneste. Mannen skal ha oppfattet det som om denne jenta også var født i 2002, mens det egentlig var en voksen person bak brukernavnet. Han har blant annet spurt jenta om veldig grove seksuelle ting.

Han har også sendt en video hvor han onanerer, og har spurt om hun er kåt og vil møtes.

KIK: Mannen har kontaktet det han har trodd er en mindreårig jente på chattetjenesten Kik.
KIK: Mannen har kontaktet det han har trodd er en mindreårig jente på chattetjenesten Kik.

Mannen har også avtalt å møte en jente han traff på chatte-tjenesten "Kik". Mannen trodde jenta var 15, men da han møtte opp på Edderkoppen hotell i Oslo, viste det seg at det ikke var en 15-åring, men en voksen person. 

Greverud-mannen er dømt for forholdene, og tilsto i retten. Retten har ansett det som formildende at mannen har utført de straffbare handlingene over en relativ kort periode, hvor den dømte selv hadde problemer. 

Mannen er dømt til 120 timers samfunnsstraff som skal gjennomføres på seks måneder.