FRIVILLIGHET I NORDRE FOLLO

32 ÅR SIDEN: Det var for 32 år siden at Trine Lanes Østbye (68) startet den frivillige organisasjonen Sorg omsorg Follo.

Inviterer til gratis foredrag om livssorg

Sorg omsorg Follo inviterer alle til et spennende foredrag ved psykolog og forfatter Janette Røseth.

Publisert Sist oppdatert
FOREDRAGSHOLDER: Psykolog og forfatter Janette Røseth holder åpne publikumsforedrag om livssorg rundt om i hele landet, og hittil er foredraget sett av mer enn 7.000 personer.

Sorg omsorg Follo er en frivillig organisasjon som ble startet av Trine Lanes Østbye for 32 år siden, og som består i dag av ti frivillige. Onsdag 28. september inviterer de alle interesserte til en temakveld med et spennende foredrag.

Denne gangen har de invitert psykolog og forfatter Janette Røseth fra Stavanger, som har hatt fulle hus «kysten rundt» og har fått svært gode tilbakemeldinger på sine foredrag. Nå kommer hun til Nordre Follo med foredraget "Livssorg, når livet gjør en u-sving".

Gratis adgang

– Dette foredraget handler ikke bare om sorg ved dødsfall, men også om å takle alle de uventede sider ved livet som oppstår når det ikke ble som vi trodde eller planla. Dette gjelder for veldig mange nå, spesielt under og etter pandemien. Da tok livet virkelig en u-sving for mange, og vi ble berørte som familie og venner, sier Trine Lanes Østbye (68), som er styreleder for Sorg omsorg Follo.

Foredraget, som starter klokken 19:00 onsdag 28. september, skal holdes på Svingen kafé (tidligere navn: Helse- og velferdssentralen) i Rådhussvingen 3 like ved Nordre Follo rådhus i Ski. Det er gratis adgang.

Sorg-grupper

– Vi har som mål å invitere til slike temakvelder med jevne mellomrom. Temaene handler om ulike utfordringer vi står overfor i hverdagen, sier styrelederen.

Tidligere har de hatt åpne temakvelder med foredragsholdere som Henrik Syse, Per Anders Nordengen, Eli Rygg med flere.

Siden frivillige i Sorg omsorg har nær kontakt med kirken er det flere diakoner i styret, som består av totalt seks frivillige. Siden organisasjonen ble startet har flere hundre mennesker deltatt i sorg-gruppene, som er hovedaktiviteten til organisasjonen.

God møteplass

Tilbudet med sorg-gruppene er gratis. Gruppene møtes gjennom et helt år, og består av to ledere og inntil åtte gruppedeltakere. Gruppelederne er ikke terapeuter, men voksne mennesker som har kunnskap om sorg og sorgreaksjoner.

– Målet med gruppen er at deltakerne kommer seg videre i sin sorgprosess, og at gruppens medlemmer gir hverandre støtte. Det er ikke alle som har behov for å delta i en sorg-gruppe, men våre erfaringer er at det er en god møteplass, sier Østbye.

Ifølge henne kommer de til å starte en lokal sorg-gruppe i Oppegård i løpet av de nærmeste ukene. Les mer om dette i Oppegård Avis.

Powered by Labrador CMS