Illustratør og barnebokforfatter Lisa Aisato har besøkt hjemkommunen med et foredrag for første gang. Foto: Yana Stubberudlien

Lisas kruseduller

Lisa Aisato trollbinder store og små. 35-åringen fra Oppegård gjør stor suksess, og elsker det hun gjør!

Publisert

Vi har mange profesjonelle kunstnere i Norge, men de færreste av dem kan leve av kunsten sin. Illustratør, bildebokforfatter og billedkunstner Lisa Aisato N'jie Solberg, ofte bare kalt Lisa Aisato, har levd av å tegne og skrive bøker siden 2008 og nå lever også mannen hennes av Lisas arbeid.

35-åringen bor og arbeider nå på Kråkerøy utenfor Fredrikstad, men hun er oppvokst i Oppegård og snakker varmt om hjemkommunen. Lisa gikk på Greverud skole, Vassbonn skole, Ingieråsen skole og tidligere Oppegård videregående skole.

PS! Saken fortsetter under bildet!

Oppvokst i Oppegård

DYKTIG: Lisa Aisato vekker oppsikt med sine vakre kreasjoner.

– Foreldrene mine ble skilt da jeg var åtte år gammel, så vi bodde flere forskjellige steder; I Oppegård syd, på Kolbotn og på Sofiemyr, men lengst bodde vi i en blokkleilighet i Slalåmveien på Ingieråsen. Til tross for at vi bodde rett ved slalåmbakken, har jeg aldri stått på ski der. Jeg har aldri vært en skientusiast, men jeg har gått mange turer langs Gjersjøen, ofte med elghunden min Binna, sier hun.

Da Lisa var 21 år gammel, flyttet hun for seg selv og forlot Oppegård kommune.

Hun har Haddy Njie som helsøster. I tillegg har hun tre halvsøsken, inkludert klesdesigneren Jankeh Njie Jamanca. Lillebroren Mo og lillesøsteren Saffie bor fortsatt på Sofiemyr, med faren og stemoren.

BESØKTE HJEMPLASSEN: Illustratør og barnebokforfatter Lisa Aisato har besøkt hjemkommunen med et foredrag for første gang.

Hylles som forfatter

– Helt fra jeg var liten har jeg laget krusedulltegninger. Jeg bestemte meg å jobbe som illustratør da jeg var 14 år. Det var tegnelæreren min på Ingieråsen skole som sa det først til meg at jeg hadde talent, men jeg våget å satse på det for fylt takket være mannen min som støttet meg hele veien, sier hun.

Aisato har illustrert over 30 bøker. I tillegg til å være anerkjent som illustratør og billedkunstner, hylles hun også som forfatter. Etter å ha debutert som forfatter i 2008 har hun gitt ut flere egne bildebøker, illustrert for andre forfattere og for magasiner. Lisas bøker er gitt ut i flere land, og hun er blitt nominert til flere internasjonale og norske priser.

EKTEPAR: Her ser du Lisa Aisato sammen med sin ektefelle, Einar Børresen. I fjor sluttet han i sin jobb for å hjelpe Lisa med promotering av hennes arbeid.

Nå jobber Aisato med en ny bok. Kortfilmen «Odd er et egg», basert på boken hennes, har kinopremiere nå i november. Til neste år kan du også se filmen på NRK. Lisa illustrerer også boken til Klaus Hagerup, og har flere prosjekter med Haddy og Tor Åge Bringsværd. I tillegg kommer de faste postene, som tegningen hun hver uke leverer til Dagbladet Magasinet.

 

Powered by Labrador CMS