HERLIG NISSETOG: Julegrantenningen er alltid et stemningsfullt arrangement.

Den store førjulskos-guiden!

Det skjer så utrolig mye førjulsmoro rundt i kommunen denne helgen! Her har du den komplette oversikten!

Publisert

Endelig er førjulstiden her, og det bugner med både store og små arrangementer rundt i kommunen vår. Vi har samlet en liste over noe av det som skjer i tiden som kommer.

Møt opp, ta på deg godt med klær og kos deg sammen med familie, venner, naboen, bikkja og til og med julenissen!

PS! Hold deg oppdatert om hva som skjer i Guiden bakerst i papiravisen, og på vår elektroniske Guide på nye oavis.no!

1. Julegrantenning på Kolbotn og Bondens Marked

MYE MORO: Her ser du et bilde fra fjorårets julegrantenning og Bondens Marked. Det blir garantert like koselig i år også!


Det største arrangemenetet finner sted på Jan Baalsruds plass på Kolbotn lørdag den 26. desember fra klokken 10.00 og utover. 

Da er det klart for julegrantenning og ikke minst Bondens Marked!

Nissetoget går fra rådhuset klokken 15.30 og toget går sammen ned til nedre torg. Der blir det gang rundt juletreet, felles sang av julesanger, og julegranen skal tennes sammen med varaordfører Siv Kaspersen.

Nissen kommer med godteposer til barna!

Ta gjerne på nisselue og bli med på en hyggelig førjulstradisjon! Alle er velkommen, og arrangementet er gratis!

Samme dag er det Bondens marked på torget fra klokken 10.00 med et stort utvalg av mat og søte saker fra lokale og ikke-lokale leverandører. 27 leverandører skal vise seg frem og gi deg smaksprøver og gode tilbud gjennom hele dagen.

FØRJULSKOS: På Grendehuset Oppegård Syd blir det tradisjonelt juletreff og mye kos hos Susann Faugli og co!

2. Julegran og lykteverksted på Grendehuset


Tradisjonen tro inviterer Grendehuset i Oppegård Syd sine innbyggere til julegrantenning på Grendehuset søndag 27. november.

I fjor møtte 450 mennesker opp, og i år håper arrangørene på flere! Kom innom for å feire inngangen til julen!

Her er programmet for dagen: 

  • Klokken 12.00 Lykteverksted for de minste
  • Klokken 15.00 kafe med hjemmebakst, vafler og varme drikker.
  • Klokken 16.20 Treet tennes. Korpset spiller

3. Førjulskos på Svartskog


Ønsker du et julemarked av den gamle, gode sorten? I så fall bør du legge turen til Svartskog denne søndagen. Det er nemlig ikke bare på Kolbotn det blir førjulskos denne helgen!

Tradisjonen tro ringes julen inn på Svartskog med julemarked i Svartskog Friluftsbarnehage, Markens Grøde på Solheim, julegrantenning og rundes av med lysmesse i kirken. 

Det hele foregår innen gåavstand fra Oppegård kirke, og er en flott dag for store og små. Rett og slett en super mulighet til å finne fine julegaver.

FØRJULSMARKED: Tyrigrava kunstnerfellesskap, her representert av grafikker Tom Eidsvold Larsen, grafikker Erik Gellein Næss, stofftrykker Anne Marit Melum, maler og trykker Georg Lederer, smykkedesigner Aida Klavness og malerinne Kari Wang.

I barnehagen blir det salg av produkter bl.a. bakervarer, konfekt, syltetøy,julepynt, julegaver og lignende. Det blir noe å spise på for store og små, som sveler, boller, kaker, pølser, saft, kaffe og gløgg.  Som vanlig gjøres bålplassen i stand for grilling av pølser og marshmellows i barnehagen,

På Markens grøde på Solheim grendehus, kun i kort gåavstand fra barnehagen, finner du lokale håndverkere, produsenter og kunstnere med deres produkter for salg. Julemarkedet i barnehagen er fra kloken 12.00-15.00, mens Markens Grøde foregår fra klokken 13.00-16.00.

LAGER FØRJULSKOS: Mette Kvitle og Kari Kløvstad inviterer deg til førjulsmesse!

Det blir selvfølgelig julegrantenning ved Oppegård kirke klokken 15.15, og det blir også lysmesse med Opus ved kirken klokken 18.00. Benytt denne anledningen til å kose deg på et hyggelig førjulsstreff!

4. Julemarked

 
Fra klokken 14.00 til klokken 17.00 lørdag den 3. desember og søndag den 4. desember skal det være juleåpent på Tyrigrava.

POPULÆR: Greverud skoles førjulskonsert er alltid et høydepunkt!

Det blir en salgsutstilling med mulighet til å besøke atelier og verksteder.

5. Den lille lune julemessen


For andre året på rad inviterer Vivi Rian, Mette Kvitle og Kari Kløvstad til en intim, liten julemesse som skal syde av julestemning. Det skjer lørdag 3. og søndag 4. desember.

NYDELIG SANG: Denne gjengen vil garantert sette deg i stemning!

Stedet er Greverud skole, lengst til høyre i aulabygget. Her er det mulighet for å finne kortreiste julegaver, noe håndlaget til seg selv - eller rett og slett komme innom kafeen vår.

Blant produktene er kunstferdig flettede julekurver, lykter i brettet papir og annet papirarbeid,  fuglemat, tørkede epler, tovede tøfler, strikkede lommetøfler og annen strikk, samt heklearbeider. Alle er hjertelig velkommen innom!

6. Julekonsert med Greverud skole


Tradisjonen tro skal Greverud skole også i år omskape idrettshallen til et konsertlokale og gi hele lokalmiljøet en god dose julestemning.

BLÅSER IKKE I JULEN: Follo Seniororkester.

Alle elevene på skolen vil stå på scenen i to kjempestore barnekor med egne konferansierer og solister i sang og drama. Oppegård skolemusikkorps vil spille, og det blir kaféer i regi av FAU og korpset. Konserten er forankret i skolens arbeid med godt læringsmiljø.

Årets konsert finner sted i Østre Greverud Idrettshall tirsdag den 6. desember fra klokken 18.00 og utover. Vær tidlig ute! Her blir det fullt!

7. Tenorane og Steffen Horn - Så ha ei god jul, då!

KLARE FOR KOLBEN: Er du klar for disse to damene?

 
Siden gruppen ble startet i 2011, har Tenorane kommet med julekonsert. Nå kommer de til Kolben Kulturhus med et mål alene: å gi publikum den gode julestemningen. Her blir det «O helga natt», «Winter Wonderland», «Deck the hall» og «Stille natt», men også sine særegne versjoner av andre julelåter. Velkommen til en festaften med virtousitet, kraft, smektande toner og kanskje litt dans.

Konserten går i Kolben tirsdag den 6. desember klokken 19.30.

8. Barn i Kolben: Teater Dårekisten presenterer - Juleforviklinger

Lørdag den 10. desember er det klart for teater for barna i kulturhuset. Forestillingen starter klokken 12.30. 

Nå er det (snart) jul og selvfølgelig skal Buster og Pjoter være med og lage fest i byen. Men hvordan skal de greie å bli ferdig i tide når ingen husker hvor juletreet? Forestillingen er full av morsomheter og forviklinger, og ingen ting blir som planlagt, men arrangørene lover at det blir fest.

9. Follo Seniororkester: Julekonsert

 

Mandag den 12. desember klokken 12.00 braker det løs igjen! 

DANSBAR FØRJUL: Denne oppvisningen blir garantert flott og stemningsfull!

Variert julemusikk og kjente solister – publikum skal også bidra. Som alltid: «Ord til ettertanke» ved assosiert medlem Einar Müller-Nielsen. Deler av konsertens gave til Frelsesarmeens Fyrlys inngår i billettprisen (kr. 50,-pr. billett). Dirigent Kjell Olav Martinsen binder konserten sammen i ord og toner.

10. Bjørnov og Slaatsveen – Et julesanatorium

ALLTID KOSELIG: Familie-førjulsarrangementet i Kolben er alltid like hyggelig!

Tirsdag den 13. desember klokken 19.00 inviteres du til førjulskos med to kjente underholdningsprofiler. 

Ingrid Bjørnov og Kari Slaatsveens årlige førjulssamling for lavskuldrede andaktsfulle.  Panikk på gravlunden, arveoppgjør til bords, syke menn, fulle menn, stjernemenn og sjømenn, romskip og folkevogner.

11. Marianne Mørks teaterskole presenterer - En fredelig jul

Onsdag den 14. desember klokken 18.00s etter Marianne Mørk endelig opp et stykke igjen i Kolben!

Marianne Mørks teater ønsker dere velkommen til en juleforestilling på Kolben kulturhus. de lover at dere kommer i riktig god, gammeldags julestemning. Ta med familie og venner og opplev små og store som skinner på scenen.

Det koster 170 for voksne og 135 for barn å komme inn!

VAKKERT: Sølvguttene kommer selvfølgelig i år også!

12. Kullebunden Jazz: Swingin' Christmas - The Sinatra Songbook

Torsdag den 15. desember klokken 19.00 kan du swinge deg i Kolben!

Kullebunden Jazz har gjort julejazzen til en tradisjon sammen med The Sinatra Songbook. Ensemblet er sterkt inspirert av de store jazzsangerne fra 40-, 50- og 60-tallet, som Sammy Davis jr., Billie Holiday, Ella Fitzgerald og selvfølgelig Francis Albert Sinatra. Men i stedet for å imitere har de tilpasset og arrangert om musikken til å få et mer jazzete og moderne uttrykk i egen stil. 

Julejazzens gjestesolist blir en godt bevart hemmelighet frem til annonseringen til høsten. Ingar Kristiansen, vokal, Per Husby, piano, Stig Hvalryg, bass, Håvard Fossum, tenorsax, Eckhard Baur, trompet og Torstein Ellingsen, trommer Det koster 300 kroner å komme inn.

13.  Christmas Ballet: Svanesjøen, Nøtteknekkeren og Tornerose

 
Fredag den 16. desember klokken 18.00 blir det et imponerende show i Kolben!

Hva er det egentlig som skjer på loftet på julenatten? Er det noe som beveger seg der midt blant alle esker, klær og gjenglemte ting? Bli med inn i drømmenes verden, med alle de kjente scenene fra Tchaikovskys mesterverk Svanesjøen, Nøtteknekkeren og Tornerose. «Christmas Ballet» er en ballettforestilling med dansere fra OSB Dance Company & Polish Dance Theatre, det internasjonale orkesteret Il Giardino d`Amore med base i Wien og Lørenskog hus.

14. Barn i Kolben: Jul i Kolben

 
Lørdag den 17. desember klokken 12.00 er det klart for skikkelig førjulskos i Kolben for hele familien!

Tradisjonen tro blir det denne formiddagen juleverksted med mulighet for å lage masse spennende julepynt, kinoforestilling og gang rundt juletreet akkompagnert av Follo Seniororkester.

15. Julegospel med Gregos

Reis til Kolben søndag den 18. desember klokken 18.00 for en musikalsk førjulsoppelvelse!

Gospelkoret Gregos har nok en gang sin tradisjonsrike Julegospel i Kolben, denne gangen med sin nye dirigent Marita Gulbrandsen Moen. I år har de med seg Tore Petterson som gjestesolist, kjent fra "Beat For Beat", "The Voice" m.m.Tore Petterson er profesjonell sanger og standup-komiker. Han har dukket opp på TV, bl.a. i programmer som nevnte «Beat for beat» og «The Voice», men også «Sofa», «Nytt på nytt» og «Kvelden før kvelden».

Hans karriere som standup-komiker innbefatter opptredener bl.a. på «Latter».  Han synger gjerne jazz, og har hatt konserter blant annet sammen med musikere som Frøydis Grorud, Torbjørn Kvamme og Ulf Nilsen. Nå er han her sammen med Gregos for å gi den rette julestemningen. 

Det koster forøvrig 225 for voksne, og 150 for studenter og barn å komme inn.

16. Sølvguttene

 
Tirsdag den 20. desember klokken 19.00 kommer de endelig tilbake til Kolben! 

Sølvguttene har fra starten i 1940 vokst til å bli en svært viktig del av norsk juletradisjon. Koret er en institusjon i norsk sang- og musikkliv, og har mottatt en rekke utmerkelser både nasjonalt og internasjonalt. Koret har en lang og omfattende historie, og korets klang og kor-kultur er unik. Hør Sølvguttene synge julen inn i Kolben!

Det koster 300 kroner å komme inn! 

17. Oppegård Janitsjar: Nyttårskonsert 2017

 
Fra fredag den 6. januar er det klart for tre konserter med Oppegård Janitsjar. Dette er en flott kickstart på det nye året, og ikke minst en fabelaktig flott tradisjon med musikk av høyeste kvalitet. 

For 33. året på rad inviterer Oppegård janitsjar til Nyttårskonsert. Gjesteartist til denne årlige begivenheten er 10 år gamle Angelina Jordan som vant Norske Talenter i 2014. Årets lokale talent er Erik Egge Jordheim på tenorsaksofon. Dirigent Bjørn Morten Kjærnes. Konferansier: Asbjørn Mo.

Konsertene spilles fredag den 6. januar klokken 18,00, og lørdag den 7. januar klokken 17.00 og søndag den 8. januar klokken 15.00.

TRADISJON: Nyttårskonsertene til Oppegård Janitsjar.
Powered by Labrador CMS