NY PÅ TINGET: Representant for Akershus SV, Nicholas Wilkinson, i vandrehallen.

Wilkinson er i gang på Stortinget!

Mandag var Nicholas Wilkinsons (SV) offisielt første dag på Stortinget, og ble i dag valgt inn til Helse- og omsorgskomiteen.

Publisert

Oppegårds Nicholas Wilkinson (SV) er Akershus 12. representant på Stortinget 2017-2021.

Mandag 2. oktober var det offisielt første dag for det 162. Storting. Mandag 9. oktober kl. 13.00 foretok H.M Kong Harald den høytidelige åpningen av Stortinget. 

– Det er utrolig spennende å endelig være i gang. Må innrømme at jeg kjente det i magen når stortingspresidenten ropte opp navnet mitt, sier Wilkinson til Oppegård Avis.

– En stor ære

I SAMME BÅT: SVs Stortingsgruppe samlet i én selfie!

Han sier det er en stor ære og et stort ansvar å skulle representere 17.859 velgere i Akershus. Mandag startet jobben med å vinne gjennomslag for sakene de er opptatte av. 

Les også: – Tusen takk, Oppegård!

– Allerede i dag har jeg blitt kontaktet av flere som bor i Oppegård om saker de vil jeg skal jobbe med. Jeg håper å kunne være en stemme for Oppegård på Stortinget, sier 29-åringen. 

Skal tale Oppegårds sak

Han gleder seg til å ta fatt de mange oppgavene fremover, spesielt med tanke på den posisjonen hans eget parti nå får etter å ha gjort et brakvalg.

– Vi i SV har nå en mye større gruppe og har større muligheter til å påvirke Stortinget enn før, sier Wilkinson.

– Jeg gleder meg virkelig til å vise Oppegård-folk at jeg mener alvor med alt jeg har sagt i valgkampen. Til å vise folk at jeg ikke bare har blitt valgt for min egen del, men for at jeg virkelig skal kjempe for de lokale sakene og være Oppegårds stemme på Stortinget, sier han.

Han påpeker viktigheten med at han skal snakke folks sak, og ber folk engasjere seg også nå etter valget.

– Det er innbyggerne som har valgt meg inn, og jeg kommer til å snakke innbyggernes sak, så kontakt meg på e-post, telefon og på SMS, sier han.

NY PÅ TINGET: Nicholas Wilkinson i vandrehallen.

PS! Saken fortsetter under bildet!

 

Helse- og omsorgskomiteen

Sist torsdag, 5. oktober, ble han innvalgt til en av Stortingets største komiteer; Helse- og omsorgskomiteen, hvor han blir politisk talsperson for SV.

– Dette var en av de komiteene jeg håper på, så jeg er veldig stolt! Det er ikke vanlig av "ferskinger" som meg får den komiteen, så det er en stor tillitserklæring, sier Wilkinson.

Helse- og omsorgskomiteen har blant annet ansvar for sykehusene, omsorgstjenester, folkehelsearbeid og legemidler. Wilkinson vil ikke svare nå om akkurat hvilke saker SV skal prioritere gjennom perioden, men har allerede en kampsak.

– Tennene er en del av kroppen, og vi kan ikke fortsette som i dag der tannhelse ikke er del av folketrygden. Jeg vil ha et pristak for tannhelse så ingen må betale mer enn 2500 kr i året, sier Wilkinson.

Powered by Labrador CMS