Brå slutt på NM-eventyret

Fjerdedivisjonslaget Kolbotn IL gikk på tap i NM kvalifisering for menn den 21. mars på Østre Greverud kunstgress.

Publisert

Kolbotn – Frigg Oslo FK 1-5 (0-4): Kolbotn slo fjerdedivisjonslaget Ås 1-0 sist helg i generalprøve før onsdagens kamp. Men tredjedivisjonslaget Frigg var knalltøffe motstandere for KIL, som sluttresultatet viser.

Cupturneringer kan bety veldig mye for klubber, som Kolbotn, som spiller i lavere divisjoner. Det byr på en gyllen anledning til å måle krefter mot lag fra høyere divisjoner, og beviser at de selv har kvalitet nok til å spille høyere opp i ligasystemet.

Målet er neppe å vinne hele turneringen, men å komme så langt som mulig. Men cupsjokk ble det ikke på Østre Greverud kunstgress da KIL ble onsdag slått ut av NM av Frigg. Nå må laget rette alt fokus mot serieåpningen på bortebane mot Grorud 2 den 3. april. Avspark er kl. 2015

Første hjemmekamp er mot Oslo City på Sofiemyr kunstgress syv dager etter serieåpningen. Avspark er også satt opp til kl. 2015.

NB! Saken fortsetter under bildet! Se video fra kampen øverst i saken!

Brukbar omgang

KJEMPET HARDT: Kolbotn gjorde sitt beste, men Frigg ble for sterke i NM-kvaliken på Østre Greverud i går.

Kolbotn og Frigg møttes til dyst, og det var vanskelig å se forskjellen på de to lagene. Det var med andre ord et jevnt oppgjør i lange perioder i førsteomgang.

Frigg fikk etter hvert overtaket i kampen, og skapte flere sjanser. Den første kom etter det tiende minuttet da KIL-keeper Kristoffer Steen sparket ballen rett i beina til Frigg-midtbanespiller Shariff Cham, som sto plassert like ved midtstreken. Målet sto midlertidig vidåpent da Cham forsøkte å skrue ballen inn i mål med én berøring fra hele 50 meter. Et frekt forsøk av Frigg-mannen, men det ble nettveggen, og ikke nettkjenning denne gangen.

Fortsatte stormløpet

Frigg fortsatte stormløpet mot KIL-målet, men det ble fullstendig sjansesløseri foran mål av hele Frigg-angrepet.

Kolbotn spilte seg helt frem til skuddhold ved noen få anledninger, men KIL-spillerne sendte ballen langt over tverrliggeren hver eneste gang.

Etter 25 spilte minutter tok Frigg omsider ledelsen på ØGK. Bortelaget fikk et hjørnespark, og en konsentrasjonssvikt av KIL-forsvaret gjorde at Friggs Ilir Kukleci kunne spasere fritt inne i 16-meteren, og sette ballen enkelt i nettet på bakre stople.

– Jeg synes at vi leverer en god første omgang. Vi prøvde å presse dem høyt, og det funket i den første halvtimen, sier hovedtrener til KIL, Bjørnar Hansen.

Ble straffet

KIL ble straffet for det høye presset de innførte, for alt begynte plutselig å klaffe for Frigg-spissen Vital Kaba. Friggs nummer 19, Per Eik Forgaard, hevet blikket og satt inn et innlegg langs gresset fra sin høyre kant. KIL-forsvaret slet med å klarere ballen, og den havnet hos beina til Kaba som enkelt trillet inn 2-0 til bortelaget. Kaba la til et tredje mål deretter.

KIL fortsatte å stå høyt, og Kaba utnyttet dette til sin fordel. Han ble spilt inn i bakrommet av en lav gjennombruddspasning, og fraløpte KIL-forsvaret med sin enorme fart. Midtstopperne til KIL kom halsende etter han, men Kaba satte fart, og gjorde en ryddig avslutning mellom beina til Steen for sitt hattrick.

Stillingen sto 4-0 til pausen.

Imponerende andreomgang

Teamtalken til Hansen i pausen hadde definitivt en positiv effekt.

– Jeg mener at pauseresultatet var litt flatterende for Frigg. Jeg sa til gutta at vi må ut på banen, og vinne denne omgangen. Det klarte vi nesten. Kampen var kjørt mot et lag som kjemper i toppen av tredjedivisjon, så det var viktig å bruke andreomgangen som en god forberedelse til serieåpningen i starten av April, sier Hansen.

Kolbotn gikk rett i angrep i andreomgang, men skuddforsøkene på mål var ikke nok til å gi Frigg-keeperen vansker.

KIL kom til merkbart flere innleggssituasjoner som de kunne utnyttet mye bedre. Det var mye mer trøkk i spillet til Kolbotn etter pausen, og dette ødela flyten til bortelaget. Det irriterte Frigg-manageren Magnus Aaland, som gjorde sine frustrasjoner hørt for sine spillere.

Hjemmelaget var fortsatt sårbart i forsvar pga. taktikken, men de fikk en redusering ti minutter før kampslutt.

Kaba dundret inn 5-1 scoringen fra kloss hold med tre minutter igjen av kampen.

Talent

Mathias Vedvik kom inn på fra benken halvveis i andreomgangen, og gjorde en stor forskjell. Han er en ung spiss som er svært god på kombinasjonsspillet. Han har god teknikk og målteft. Det var nemlig han som reduserte for Kolbotn onsdag kveld.

– Mathias er 00-utgave. Det var årsaken til at han startet kampen på benken. Han leverte en god kamp i dag, sier Hansen.

Med ti minutter igjen kom Vedvik i enden av en lekker gjennombruddspasning. Han kom da i en én mot én situasjon. Han er ung og uerfaren på herrenivå, men han viste ro, rundet keeperen, og satte inn 4-1 scoringen med sin svakere venstre fot.

(Kamptropp) Kolbotn: Jens Garman Mossige, Jesper Scheie Hammer, Sindre Tverå Brevik, Nicolai Schack Sørlie, Thomas Gideon Tesfai, Patrick Hagen Pedersen, Stian Surén, Jonas Strømberg, Kristoffer Steen, Henrik Furebotn, Matias Vedvik, Henrik Børve Nygård, Jørgen Steinsholt, Markus Winters, Christian Sebastian Horn, Vetle Stubberud Jöves