KRF: Tore Storehaug representerer KrF i kommunestyret. Kjell Magne Bondevik er tidligere statsminister for samme parti, men er i denne sammenhengen først og fremst en ivrig supporter av Kolbotn kvinnefotball.

– Det er positivt at kommunen nå endelig tar et ansvar..., men

Bra med noe, men ikke godt nok, mener den kruttsterke, lokale KrF-duoen om løsningen garderobebygg i forbindelse med Sofiemyr kunstgress. 

Publisert

NB: Dette er et debattinnlegg og gir uttrykk for skribentens meninger

Det er positivt at kommunen nå endelig tar et ansvar for å rette opp dagens uverdige forhold for alle små og store fotballspillere på Kolbotn. Men Kommunedirektørens forslag til tiltak er ikke gode nok. Det bør komme en varig, og ikke bare en midlertidig, løsning.

Kunstgressbanen og Tømtebanen (også kunstgress) er nå to fine baner for fotball på Sofiemyr. Det er flott at det også har kommet på plass et miljøvennlig varmeanlegg som gjør at det kan spilles fotball her året rundt. Men som kjent er det ikke garderober og toaletter ved banene. Kommunedirektøren foreslår for kommunestyremøtet 12.juni at det settes opp brakker som en midlertidig løsning. Noe er bedre enn intet; det viktigste er at alle jenter og gutter som spiller fotball slipper å løpe ut i skogen for å gjøre sitt fornødne og at topplaget Kolbotn Kvinner slipper å dra til Grorud for å spille «hjemmekampene». Det siste krever også noe utbygging av tribunene.

– Det burde også komme et nytt klubbhus

Men hvorfor ikke få en varig løsning på plass når man først gjør noe? Det er dette Kolbotn Idrettslag ønsker, og de har ferdige planer og tegninger til en høyst overkommelig pris. Dette bygget kan også stå ferdig neste år. Det er heller ikke sikkert at dette blir så mye dyrere, i hvert fall ikke på sikt når det midlertidige skal over i noe varig. Det burde også komme et nytt klubbhus i tilknytning til nybyggingen fordi det nåværende er i en dårlig tilstand.

Vi ser at både Norges Fotballforbunds ønsker om et treningsanlegg i Nordre Follo, og hvor Sofiemyr ligger godt an, og en utbygging på Vevelstad/Langhus trekkes inn i diskusjonen. Dette er spennende og gode planer. Men dette er prosjekter som uansett ligger flere år frem i tid. Forholdene ved kunstgressbanene på Sofiemyr må løses nå. Dessuten vil det uansett være behov for en varig ordning for fasilitetene rundt kunstgressbanene på Sofiemyr fordi de mange hundre fotballspillende jenter og gutter, trenere og ledere i Kolbotn Idrettslag må ha dette området som senter for sine aktiviteter i alle år fremover.

Det siste vi trenger nå er politisk spill

KrF vil i Kommunestyret primært stemme for en varlig løsning for garderobe- og toalettforholdene ved kunstgressbanene. Hvis dette ikke blir vedtatt vil partiets representant stemme subsidiært for Kommunedirektørens forslag. Det siste vi nå trenger er et politisk «spill» mellom partiene som i verste fall gjør at ikke noe blir vedtatt.

Noe er bedre enn intet, men hvorfor ikke gjøre det ordentlig? Vi venter spent på utfallet.

Powered by Labrador CMS