KLAR FOR LANDSLAGET: Ina Gausdal er klar for landslaget, en debut som mange har ventet på lenge!

Gleder seg til landslagsdebuten!

Endelig vil nok mange si! Ina Gausdal (26) skal endelig få sjansen på A-landslaget!

Publisert

Den 24. oktober spiller Norge en viktig VM-kvalifiseringskamp borte mot Nederland, og blant dem som har fått tillitt før denne kampen av landslagssjef Martin Sjögren, er Kolbotn-kaptein Ina Gausdal! 

Nykommeren får nå sin, etter manges mening, etterlengtede og velfortjente debut på landslaget.

Overrasket

Det virker faktisk nesten som om spilleren er litt sjokkert over landslagsuttaket denne gangen, for hun hadde overhodet ikke ventet seg plass i troppen.

– Dette kom egentlig litt overraskende akkurat nå, men jeg håper at jeg har gjort en del gode kamper i det siste og at dette har blitt lagt merke til, sier Gausdal til Oppegård Avis. 

Les også: Se Kolbotn-LSK Kvinner i reprise

Gausdal har litt landslagserfaring fra før i aldersbestemte landslag, og selv om dette kanskje blir noe annerledes, så gleder hun seg stort til å ta fatt på oppgaven!

– Det er klart at dette er morsomt, og det er stor stas og anerkjennelse som fotballspiller. Jeg har jo hatt en drøm og et mål om å komme inn på A-landslaget i mange år, så dette betyr mye, sier hun.

PS! Saken fortsetter under bildet!

ELSKER FANSEN - ELSKET AV FANSEN: Ina Gausdal er populær blant tilhengerne av "The Blue Army", og hun tar seg alltid god tid til dem!

– KIL er viktig for meg!

Samtidig som Gausdal nå skal sette flagget på brystet, er klubbspillet i Kolbotn likevel viktig for henne også i tiden fremover.

– Å bli tatt ut på landslaget er en skikkelig boost for meg også som klubbspiller, og det er viktig for meg å fortsette å trene og prestere også med Kolbotn selv om jeg nå har blitt tatt ut til landslaget. Kolbotn er viktig for meg, og jeg skal selvfølgelig fortsette og gi alt også for klubben selv om det nå også blir landslags-spill i tillegg, sier hun.

Sin unge alder til tross, Gausdal har en lang erfaring og en bratt læringskurve som spiller.

Les også: Klare for Lerøy-serien

Hun fikk interesse for fotball fordi foreldrene hennes drev med ballspill. I tillegg var foreldrene til Gausdal støttende, og kjørte henne rundt da hun hadde behov for det.

– Jeg spilte på et guttelag da jeg var yngre. Dette har hjulpet utviklingen min en del. Jeg føler at jeg er tøffere i én-mot- én situasjoner, og andre dueller der jeg møtte jenter som er sterkere og raskere enn meg, sier hun.

KLAR FOR LANDSLAGSDRAKTEN: Selv om Ina Gausdal nå skal på landslaget, skal hun fortsatt gi alt i KIL.

PS! Saken fortsetter under bildet!

 
– God med hodet!

Landslagssjefen er full av godord om debutanten som til vanlig spiller på Kolbotn i toppserien.

– Ina er en spiller vi har vurdert å ta med det siste halvåret. Hun er veldig bra defensivt og en sterk hodespiller. Nå får vi en bra mulighet til å se henne nærmere i aksjon og det blir spennende å ha henne med, sier landslagssjefen til fotball.no

Vi spør Gausdal selv hva hun mener er sine beste kvaliteter på banen.

Les også: Ungjentene i OI Håndball satser for fullt!

KLAR FOR LANDSLAGET: Ina Gausdal er klar for landslaget, en debut som mange har ventet på lenge!

– Jeg føler at jeg er en god hodespiller, og i tillegg har jeg i det siste også jobbet mye defensitvt og tror jeg har styrket meg der, sier hun.

Dermed er det bare å ønske Gausdal lykke til i landslagsdebuten!

 

Powered by Labrador CMS