KLAR FOR SESONGEN: Kaptein Ina Gausdal er klar for å gi alt for Kolbotn også i årets toppserie.

Pålitelig i forsvar

KIL-kaptein Ina Gausdal (26) står i første rekke i årets toppserie. Her kan du bli bedre kjent med krigeren, som blant annet takker fortiden på et guttelag for fremgangen på banen.

Publisert

Kolbotn ILs kaptein Ina Gausdal (26) går mot sin sjette sesong i klubben. Vi får nok oppleve enda flere knallsterke forestillinger i midtforsvar.

– Jeg vil bli sett på som tøff i dueller og tøff å møte. Jeg ønsker alltid å ta nye steg for å utvikle meg, sier Gausdal bestemt.

Gausdal fullførte 21 av 22 ligakamper forrige sesong da damene kom på en imponerende 4. plass. Hennes bidrag kan ha mye å si for hvor KIL havner på tabellen denne sesongen dersom hun holder seg skadefri. Hun kom forøvrig fra 1. divisjon Grei i 2012.

Sunt miljø

– Vi er en svært målrettet gruppe, og vi har vært sammen en god stund. Det er få spillere i stallen, og dette gjør gruppen sterkere, sier midtstopperen.

Gausdal er faktisk bosatt i Oslo-sentrum, men sier at hun bruker mesteparten av tiden på Kolbotn.

Les også: Her er toppseriekrigerne i år

Kapteinen tilføyer at forholdet mellom spillerne og støtteapparatet funker veldig bra.

– Hos KIL blir man tvunget til å bli bedre. Støtteapparatet tør å stille krav til oss fordi de vet vår beste. I tillegg får vi konstruktiv kritikk, og får høre det med en gang, slår Gausdal fast.

PS! Saken fortsetter under bildet!

KLAR FOR SESONGEN: Kaptein Ina Gausdal er klar for å gi alt for Kolbotn også i årets toppserie.

Avgjørende

Gausdal nevner at hun fikk interesse for fotball fordi foreldrene hennes drev med ballspill. I tillegg var foreldrene til Gausdal støttende, og kjørte henne rundt da hun hadde behov for det.

– Jeg spilte på et guttelag da jeg var yngre. Dette har hjulpet utviklingen min en del. Jeg føler at jeg er tøffere i én-mot- én situasjoner, og andre dueller der jeg møtte jenter som er sterkere og raskere enn meg, sier midtstopperen.

KLAR FOR SESONGEN: Kaptein Ina Gausdal er klar for å gi alt for Kolbotn også i årets toppserie.

PS! Saken fortsetter under bildet!

Nedtur

Midt i 2014-sesongen røk Gausdal leddbåndet i kneet.

– Det verste med skaden var at det var midt i sesongen, og da gikk jeg glipp av mye fotball. For meg var dette veldig nytt. Det var første gang jeg opplevede motgang i livet mitt. Jeg mistet all selvtilliten, sier Gausdal.

Hun legger til at hun kom mye sterkere ut av det, og trengte å møte motgang selv om skaden påvirket hverdagen hennes.

– Etter skaden var jeg nødt til å sykle mye for å få sirkulasjon i kneet, sier hun.

Utenom fotballen

– Som person er jeg ganske omsorgsfull. Jeg liker å være rundt mennesker, sier Gausdal.

Hun tilføyer at hun er veldig sta og gir seg aldri. Hun driver også med et annet yrke ved siden av fotballen, og jobber som grunnskolelærer i Oslo. Nå er hun klar for å sanke
poeng sammen med de andre jentene i årets toppserie.

Powered by Labrador CMS