MOSSEKRÅKE: Mo tok de første sparkene hjemme på Ødegården. Nå har han signert for Moss, hvor tidligere landslagskeeper Thomas Myhre er sportssjef.
MOSSEKRÅKE: Mo tok de første sparkene hjemme på Ødegården. Nå har han signert for Moss, hvor tidligere landslagskeeper Thomas Myhre er sportssjef.

Mo til Moss

Etter et år i Skeid signeres Momodou Lion Njie (Mo) av Moss FK. Dette er et nytt kapittel for talentet fra Ødegården.

Publisert Sist oppdatert

29. April ble Mo presentert av tidligere landslagkeeper, og nå sportssjef i Moss FK, Thomas Myhre. Klubben beskriver Mo som en spennende spiller, som skal være en del av fotballklubbens satsing på talentfulle 19-åringer.

Moss FK rykket i fjor opp fra Norsk Tipping- til PostNord- ligaen. Dette er nivå tre i Norge og en fin plattform for Mo å utvikle seg som fotballspiller. Mo hadde avtalt prøvespill med flere klubber via sin agent André Lindbæk, med intrykket han fikk av Moss, gjorde at han valgte å bli værende.

– Thomas Myhre møtte oss i garderoben for en prat, før han viste oss rundt på anlegget. Jeg ble tatt veldig godt i mot og så ingen grunn til å ikke fortsette her, forteller Mo.

Talentet reiser 30 minutter til hver trening i Moss, som virker å være til liten bry. Da får han tid til å høre på musikk eller podkaster. Målet er å spille seg inn på laget og utfordre de allerede etablerte stopperne. Moss FK har også hentet en ny stopper fra KFUM som tidligere har spilt på deres A-lag. Han har tatt Mo under sine vinger, med tanke på at Mo er den yngste stopperen på laget.

– Jeg gleder meg veldig til å komme i gang! Vi begynner med treningskamper 24. mai og seriestart 20. juni, smiler Mo.

Ferdig i Skeid

Etter kun et år i Skeid har altså Mo gått videre. Planen var egentlig å spille på deres rekruttlag og kombinere det med treninger på A-laget. Men slik ble det altså ikke. Treneren Mo hadde på Skeid sitt sterke juniorlag gjorde Mo til en mer komplett fotballspiller, ifølge han selv

– Spillestilen gikk ut på å ha ballen i laget i store deler av kampen. Det gjorde at jeg ble mye bedre og tryggere med ballen i beina, forklarer Mo.

Det var også på dette juniorlaget at andre begynte å legge merke til han. Grunnet koronaviruset ble ligasystemet endret, og Skeid endte opp i samme liga som tungvekterne KFUM og Vålerenga. Opp til fem agenter oppsøkte Mo den sesongen, og fikk for alvor valør for sitt harde arbeid.

– Familien var veldig skeptisk til agenter. Men etter møter og god overtalelse av Andre Lindbæk ble vi til slutt enige med han.

Agenten har flere spillere lenger opp i ligasystemet i Norge også. Han hadde flere forslag til Mo, og sammen kom de til slutt frem til Moss.

La grunnlaget i Kolbotn

Fra den dagen Mo begynte å spille fotball og til han var 15 år gammel spilte han i Kolbotn IL. Han beskriver klubben som et ypperlig sted for å bygge opp fotballferdighetene. Han spilte med venner og hadde en fin tid i Kolbotn IL. Særlig trekker han frem cupseieren i Kattegatcup sammen med de jevnaldrende kompisene. Men også trener Thomas Martinsen skal ha skryt for at Mo har tatt flere steg som fotballspiller.

– Som gamle treneren til Mo synes jeg det er utrolig morsomt at han har signert for Moss, forteller Thomas Martinsen.

Allerede fra første klasse har Mo vist seg som en spesiell spiller. Martinsen beskriver han som en spiller med fotballhjerte som bryr seg om medspillere og alltid gir 110%.

– Jeg gleder meg til å følge han i Moss, jeg har en følelse at det ikke blir hans siste stoppested. Ønsker han masse lykke til, sier gamletreneren.

Powered by Labrador CMS