Gjør deg klar for lokaloppgjør med stor L!

Kveldens juniorkamp mellom Oppegård og Kolbotn i 3. divisjon er stappfull av kule poeng og blir derfor neste stopp i «Oavis-kampen».

Publisert

Husker du tidenes første «Oavis-kampen». Da rykket Oppegård Avis, bokstavelig talt, ut mannsterke og dekket lokaloppgjøret mellom Kolbotn og Oppegård/Langhus i 3. divisjon håndball. Kampen var ultraviktig for begge lagene, som for øvrig endte med nedrykk for de gule og svarte på Oppegård syd.

Lokaloppgjør med stor L

Nå er det endelig duket for en ny indrefilet i lokalsporten, og denne gang er det det deilige lokaloppgjøret mellom Oppegård og Kolbotn 2 i juniorklassen som skal frem i lyset.

Avspark er klokken 20.15 på Østre Greverud kunstgress, og vi i Oppegård Avis stiller nok en gang med tre reportere på plass og lover en dekning som overgår det meste disse spillerne har vært vant til fra før.

Her blir det spillerbørser på begge lag, vi følger hvert eneste spark på ballen tett, zoomer inn på hver eneste hodeduell og blir selvsagt med både på skuffelser og gleder etter kamp. Kanskje koster vi på oss et par video-snutter også, hvis teknikken står oss bi.

Det som gir denne kampen en ekstra dimensjon er at så mange som 11 spillere, tidligere har spilt for den andre klubben. I dagens Oppegård-tropp er det hele 10 spillere som på et tidspunkt har akslet den blå-hvite drakta over skuldrene, men som nå har funnet ut at «gult er kult».

Både Isak Stormo Kristiansen, Johan Jakob Grasbakken Pihl, Nils Sigurd Harr-Haga, Jo Eivind Aale, 16 Lear Hoxha, Lukas Sandboe, Theodor Hordin Myhre, Heine Aarum, Hans Emil Eid og Peder Moe Hansen har tidligere spilt for KIL, mens Lars Martin Vonen tidligere spilte for Oppegård.

Mange fravær

Normalt sett er dette et tett og jevnt oppgjør hvor begge lag har utmerkede sjanser til å vinne, men så er det dette med forfall og skader da. I Oppegård-leiren meldes det om store mannskapsproblemer og blant annet er det en enorm x-faktor hvor mange av troppens russ som vil stille til start.

– Slik det ser ut nå er det i hvert fall tre russ som vil mangle, men det er vel litt avhengig av hvor tøff helgen var, vil jeg tro, begynner Jan Erik Aale, i Oppegård-leiren.

Det er ikke den eneste utfordringen.

– Disse forfallene, sammen med manglende treningsgrunnlag, som innebærer en ikke ubetydelig strekk- og krampefare, gir det hele et ekstra usikkerhetsmoment for OIs del, skriver han til Oppegård Avis.

Vil vinne

– Skal vi tolke dette som at Oppegård-leiren skyver favoritt-stempelet over mot naboen i nord?, spør Oppegård Avis.

– Vi har jevnt over brukbare spillere, men treningsgrunnlaget er dessverre tynt. KIL fikk jo sin første kamp utsatt pga. banen, men ifølge ubekreftede rykter slo de Hauketo mer i treningskamp, enn hva OI gjorde i sin første seriekamp, sier Aale, og viser prov på inngående kunnskap om sin motstander.

Han håper på en fair kamp.

– For begge lag vil jeg tro at prestasjoner og resultater vil variere med hvilke spillere man får sanket sammen til kamp. Dette er jo tross alt mosjonsidrett og fotball er vel tredje-, fjerde-, eller femte-prioritet for mange av gutta. Men når de først er utpå der vil de mer enn gjerne vinne. Det optimale resultatet er vel en fair og velspilt kamp med mange mål og uavgjort, null kort - og felles «forbrødringslagbilde» etter kampen, sier Aale.

Sugen på poeng

I Kolbotn-leiren er de på sin side opptatt av å skaffe seg årets første poeng, etter at seriepremieren ble utsatt på grunn av Sofiemyr kunstgress.

KIL-trenerne Bjørn Erik Korum Hansen og Knut Erik Sturm råder over en spillesugen tropp, men en møte-bonanza uten like, gjør at ingen av dem har tid til noe forhåndssak for Oppegård Avis.

Det har derimot trener nr 3, Thomas N. Witsø-Bjølmer, som strengt tatt ikke har noe valg. Topptrente Oavis-lesere vil umiddelbart dra kjensel på navnet som avisens sjefredaktør, men i denne sammenhengen er han kun KIL-trener.

Han gleder seg til kamp og et gjensyn med mange gamle KIL-spillere.

– Dette er en kamp vi alltid gleder oss til, selv om det sjelden blir riktig spennende. I 2005-sammenheng, der jeg har vært med, tror jeg aldri vi har tapt mot Oppegård, sier Kolbotn-trener Witsø-Bjølmer.

Listen er på mange måter lagt med dét sitatet, men han lover imidlertid ingenting denne gangen:

– Oppegårds juniorlag er rekruttert «over gjerdet». De beste spillerne deres spilte for KIL så sent som i fjor, og der lærte de mye som de nå får nytte av - i feil farge, sier han.

Vi gjentar det viktigste: Breddefotball, lokaloppgjør, tilskuerplasser under tak, gamle lagkamerater, poengjakt og uendelige skrytemuligheter for vinnerlaget. Østre Greverud 20.15.

Powered by Labrador CMS