ÅRETS FOTOGRAF

STORKOSER SEG PÅ KOLBOTN: På bildet ser du Natalia Pipkina. Hennes fotostudio har sentral beliggenhet og ligger vis-a-vis Kolbotn stasjon, med inngangen fra baksiden av kulturhuset.

Flyttet tilbake til Kolbotn

Etter å ha hatt fotostudioet sitt i tre år på Trollåsen og fire år i Oslo, valgte Natalia Pipkina å flytte det tilbake til hjemkommunen.

Publisert Sist oppdatert

Til tross for den relativt korte karrieren, er Natalia Pipkina (44) fra Tårnåsen allerede i dag en svært premiert fotograf, både i nasjonale og internasjonale fotokonkurranser.

Etter å ha hatt fotostudioet sitt "Pippifoto.no" i tre år på Trollåsen og fire år i Oslo, valgte hun å flytte det tilbake til hjemkommunen.

FIKK GULL: Med dette bildet av Maiko Nishino-Ekeberg, som var prima ballerina på hovedscenen i Oslo i mange år, vant Pipkina gull i årets Landskonkurranse.

– Det var problematisk å finne de passende lokalene, så jeg skrev en forespørsel via den lokale Facebook-gruppen Det skjer på Kolbotn. Kort tid etter fikk jeg napp da senterledelsen på Kolbotn torg tok kontakt med meg og tilbudt meg plass sentralt på Kolbotn, sier Pipkina, og takker for en varm mottakelse.

Hun er nå meget fornøyd med de nye lokalene, som hun har leid på Kolben kulturhus siden 1. januar. De ligger meget sentralt, vis-a-vis Kolbotn stasjon, med inngangen fra baksiden av kulturhuset.

Årets fotograf

I fjor stilte Pipkina opp som jurymedlem for Landskonkurransen i Norge og Sverige, mens i år har hun valgt å stille opp som deltaker.

Totalt 164 norske fotografer leverte inn nærmere 1000 arbeider til årets Landskonkurranse, som er Norges største fotokonkurranse for profesjonelle fotografer.

Deltakerne kunne velge mellom ti kategorier. I hver kategori ble enkeltbildet med høyest poengsum kåret til kategorivinner. Hver av fotografene kunne sende inn opptil seks bilder hver. Fotografen med den høyeste poengsummen for sine fire beste bilder ble kåret Årets Fotograf i NFF.

ÅRETS BILDE: Bildet, som er vinner av Årets bilde i årets Landskonkurranse (kategorien Best kommersielt bilde), ble tatt av Pipkina i forbindelse med hårkolleksjonen til frisør S. Jouini (Studio S. Style) i Lillestrøm.

Til årets Landskonkurranse sendte Pipkina inn totalt fire bilder, og for andre gang siden 2020 ble hun høyt premiert. Denne gangen fikk 44-åringen tre gullmedaljer og én bronsemedalje, og hun fikk også æren av å bli kåret Årets fotograf. Natalias bilde ble også vinner av Årets bilde i kategorien Best kommersielt bilde, og for andre gang fikk den flinke fotografen utmerkelsen Gull med krans.

Fjerde plass i verden

Den største annerkjennelsen hittil mottok Pipkina i 2020 da hun deltok i World Photographic Cup (WPC), som er et verdensmesterskap for profesjonelle fotografer, som en del av det norske landslaget. 44-åringen fra Tårnåsen kom helt til finalen og ble kåret som den beste fotografen fra sin nasjon (Norge) og kom på fjerde plass i portrett-kategorien totalt sett.

"Et veldig faglig sterkt og sammenhengende utvalg som viser både høy kunnskap innen retusjering og bruk av lys. Fotografen har en unik stil og er en mester i å styre stemning, stil og positur på en nydelig måte. Det tekniske og kreative talentet i alle disse bildene demonstrerer denne fotografens høye profesjonelle nivå. En lysets mester vet hvordan hun skal berøre mottakeren med enkle, og samtidig sterke motiver", skrev juryen om Pipkina.

TOPP-TI I VERDEN: Natalia Pipkinas bilde "Purity" fikk både "Best of Nation"-utmerkelsen for den høyeste scoringen blant det norske landslaget og kom til Topp-10 Portrait, som er en av de totalt seks kategoriene i verdensmesterskapet i fotografi.

Bildet ved navnet Purity, som førte Pipkina helt til topps, ble tidligere premiert i Landskonkurranse (2020), hvor det fikk både Årets kreativt portrett-utmerkelsen og gullmedalje.

Som følge av pandemien ble selve premieutdelingen til WPC utsatt i to år, og fant sted i Roma i mai 2022.

– Som finalist ble jeg invitert til premieutdelingen i Roma. Det var en kjempeflott opplevelse som jeg ikke kommer til å glemme, sier Pipkina, som var på den høytidelige seremonien sammen med sin familie.

Liker variert arbeidsdag

Ifølge Pipkina har hun ingen konkret spesialisering, men får mest glede av å ta bilder av mennesker i ulike aldre, som hun tar både i studioet og utendørs, avhengig av kundenes ønsker.

VARIERTE OPPDRAG: Pipkina har anerkjent høy kunnskap innen bruk av lys og retusjering, og tar bilder fra nyfødt til generasjonsportretter.

– Jeg tar bilder fra nyfødt til generasjonsportretter, men jobber også mye for skjønnhetsindustrien med fokus på hårdesign og mote. Som fotograf er jeg opptatt av lys og naturlige farger på bilder, og har skaffet gjennom årene mange ulike fotobakgrunn samt klær og rekvisitter til småbarn, sier fotografen.

Hun koser seg med den kreative jobben og setter spesielt stor pris på en variert arbeidsdag.

– Jeg har flere ulike oppdrag i løpet av en vanlig arbeidsdag. Det er nettopp det som gir meg mye glede hver eneste dag, sier Pipkina.

Powered by Labrador CMS