Ti-topp-plassering innen foto

– INSPIRERENDE OG MOTIVERENDE: Natalia Pipkina synes det er både inspirerende og stimulerende å delta i fotokonkurranser.

Fikk sølv og bronse

Fotograf Natalia Pipkina fra Tårnåsen fikk sølv og bronse, og kom på samlet sjetteplass i Norges fotografforbunds årlige landskonkurranse.

Oppegård Avis har tidligere skrevet om den lokale fotografen Natalia Pipkina (41) som har vunnet flere nasjonale og internasjonale priser. 

I fjor flyttet 41-åringen sammen med sin familie fra Ingierodden til Tårnåsen.

Hennes eget fotostudio ble også flyttet, fra Trollåsen til Gamlebyen i Oslo.

– Til tross for at jeg har flyttet studioet mitt til Oslo, har hjertet mitt alltid vært her. Vi har sett mange muligheter i andre kommuner, men vi stortrives i Oppegård og vil fortsette å bo her. Jeg liker å ta bilder av mennesker, og selv om jeg jobber mye i Oslo tar jeg en del av utendørsfotograferingene i hjemkommunen, sier Pipkina.

Les også: Med mennesker i fokus

Ti-topp-plassering to år på rad

Over 200 fotografer fra hele landet deltok i årets landskonkurranse, som ble arrangert på Union Scene i Drammen 7.-9. april.

Pipkina, som i fjor kom på andreplass i den samme konkurransen, har nå kommet igjen i topp-ti-plasseringen. Denne gang har hun endt på sammenlagt sjetteplass.

– Det var lov å sende inn fire bilder. Alle de fire bildene jeg hadde sendt inn ble premiert hvorav to fikk sølv og bronse, sier 41-åringen fornøyd.

«DANCE BROTHERS»: Bildet av ballettdanserne fra Den Norske Opera og Ballett ble premiert med sølvmedalje.
«ESMERALDA»: Bildet av en danserinne fra Oslo ble premiert med bronsemedalje.
«BLACK CHERRY»: Bildet av prima ballerina Maiko Nishino Ekeberg fikk hederlig omtale.
«PUMPKINS»: Kundebildet fra en av barnefotograferingene fikk hederlig omtale.

1. plass i Magic Lens

Tårnåsen-fotografen er også stolt over en annen premiering i år. Hun har nemlig vunnet den internasjonale fotokonkurransen Magic Lens 2019, i kommersiell kategori.

– Det føles helt fantastisk!

Hun sier det er både inspirerende å stimulerende å delta i fotokonkurranser.

For to år siden ble hun også kåret til Årets Fotograf i Oslo og Akershus da hun deltok i Oslo fotograflaugs sin årlige fotokonkurranse. Da ble hun premiert med fire medaljer, tre sølv og én bronse, for alle de fire innsendte bildene. 

For tiden jobber Pipkina mest med familier og barn, men har også i mange år samarbeidet med frisørforbundet.

– Jeg liker å ta bilder til norske frisører, og det er gøy å se at de kommer på topp-plasseringer i egne konkurranser, sier fotografen.

Se flere bilder på hennes hjemmeside.

Powered by Labrador CMS