LIENGA 7: Kodak-bygget ble tegnet av Geir Grung og oppført i 1977-1979. Det er mange spørsmål rundt hva som skal skje med bygget, som politiet bruker som treningsplass akkurat nå. Mange har spekulert i at bygget skal bli et helsehus. Det er ikke aktuelt med det første, skal vi tro eieren.

Det blir ikke helsehus på Kodak

Ryktet om at det er bestemt at det skal bli helsebygg av Kodak-bygget, er ikke sant.

Publisert

– Det er ikke bestemt hva som skal skje med Kodak-bygget i fremtiden, og all drift fortsetter som normalt, konstanterer Torstein Tvenge i Fram Eiendom, eier av Kodak-bygget.

I samtaler med kommunen

FORKLARER: Torstein Tvenge i Fram Eiendom.

Han forklarer at de er i gang med samtaler med kommunen om å gjøre bygget til helsesenter, men at de ikke har kommet fram til noe. Det er heller ikke søkt om rammetillatelse.

Les også: – Vi har absolutt ikke blitt hørt!

– Vi har allerede hatt møter med kommunen, og skal ha et nytt møte mest sannsynlig i desember. Men ingenting er bestemt. Vi ville bygge et helsebygg for hele Follo-regionen, ikke bare Oppegård, men det har vært vanskelig å få kommunene til å snakke samme språk og bli enige om et felles mål, og derfor ble planene lagt på is, sier Tvenge.

NB: Saken fortsetter under bildet. 

KODAK-ØYEBLIKK: Slik ser det ut nå, og det blir ikke noe helsebygg her i nærmeste fremtid.

Reaksjoner på Facebook

I oktober ble det delt et innlegg om at Kodak-bygget skal bli helsesenter på Facebook-gruppen «Det skjer på Kolbotn...», som har fått over hundre likerklikk, og flere kommentarer. Oavis har også fått henvendelser om det «nye helsebygget».

Les også: Gjennopplev den skrekkelig fantastiske Halloween-løypen!

Det er med andre ord mange som sitter med inntrykket av at Kodak-bygget skal bli det nye, store helsebygget i kommunen, men dette stemmer altså foreløpig ikke. Det kom frem da Oavis tok kontakt med Fram Eiendom for å høre hvordan det stod til med prosjektet.

LIENGA 7: Kodak-bygget ble tegnet av Geir Grung og oppført i 1977-1979. Det er mange spørsmål rundt hva som skal skje med bygget, som politiet bruker som treningsplass akkurat nå. Mange har spekulert i at bygget skal bli et helsehus. Det er ikke aktuelt med det første, skal vi tro eieren.

NB: Saken fortsetter under bildet. 

Kanskje ikke så rart...

Det er kanskje ikke så rart at mange trodde at det skulle bli heslebygg. Dette er nemlig noe av det som står på nettsiden til Fram Eiendom, som ble delt på Facebook:

Les også: Heng med til Hengende Hage

«Fram Eiendom skal gjøre det gamle hovedkontoret til Kodak på Mastemyr om til helsebygg. Arkitekt Geir Grungs ærverdige bygning skal dekke et stadig økende behov for tjenester innen helse og omsorg. [...] Det skal tilrettelegges for skjermede uteplasser, terrasser, sansehage, samt at skogarealer bevares for å holde å det grønne utsynet.»

Politiet fortsetter

I dag leier Fram Eiendom ut til Oslo politidistrikt som bruker Kodak-bygget til ulike formål. Han forklarer at politiet fortsatt øver i bygget, og at Kolbotn Dekk og Service Senter fortsatt driver som vanlig. Det er kun de to som er leietakere i bygget.

GÅR IKKE FRAMOVER: Politiet fortsetter å trene i Kodak-bygget som før, og Kolbotn Dekk og Service Senter fortsetter også. Dette er en illustrasjon av Kodak-bygget slik det kanskje kunne blitt.

Les også: Snart byggestart på Greverudlia

– Politiet har kontrakt med oss i flere år fremover, så frem til de flytter til Taraldrud, så blir de her, konstanterer Tvenge.

– Dette er en stor prosess, og må skje i samspill med det offentlige. Foreløpig har vi kun hatt samtaler med kommunen, og ikke bestemt noe ennå. Det er ikke søkt om rammetillatelse eller noe slikt, avslutter han.

 

Powered by Labrador CMS