KLARE FOR FESTIVAL: Ruth Baumberger fra Fremtiden i våre hender, Jon Ragne Bolstad fra Miljøagentene, Hans Martin Enger fra biblioteket og spesialagent Eva Aleksandra (12) fra Miljøagentene gleder seg til festival på lørdag.

Klare for ny Klimafestival

Lørdag blir det lekebyttemarked, konsert og eventyr. Årets mest miljøvennlige festival har masse spennende på programmet.

Publisert

Førstkommende lørdag er det igjen klart for den tradisjonsrike Klimafestivalen i Kolben. Festivalen er et samarbeid mellom Framtiden i våre hender, Naturvernforbundet, Miljøagentene, Kolben kulturhus, Nordre Follo kulturskole og Nordre Follo bibliotek.

Og det er litt av et program publikum har i vente ifølge arrangørene. Vi møtte Hans Martin Enger fra biblioteket, Ruth Baumberger fra Fremtiden i våre hender, samt Jon Ragne Bolstad og Eva Aleksandra fra Miljøagentene til en prat om programmet.

– Det er mye å si om denne saken, men jeg har blant annet lyst å slå et slag for fortellerstunden, som hvert år tar for seg et kjent eventyr, og lager en spesiell vri. I år blir det tidsriktig nok «De tre bukkene Bruse som skal til Kolben for å bli miljøvennlige», gliser Enger, som er å regne som koordinator for festivalen.

Viktige miljøagenter

Han nevner også lekebyttemarkedet og reparasjonsverksedet som gode tiltak. Det førstnevnte er det Miljøagentene som styrer.

– Her har alle mulighet til å ta med seg fem leker som ikke er i bruk lenger, og bytte dem i «nye» brukte leker. Vi håper det kommer mye folk og masse leker, sier de to miljøagentene Jon Ragne Bolstad og Eva Aleksandra.

Eva forklarer oss hvorfor det er viktig å ikke alltid kjøpe nye leker.

– I stedet for å kjøpe nytt hver gang kan man heller bytte til seg helt fine leker og det vil være veldig bra for naturen. Jeg er sikker på at alle finner noen leker de vil ha på byttemarkedet, sier Eva.

Det er musikk i ørene til Ruth Baumberger.

– Det er det absolutt. Å kjøpe brukt vil alltid være bedre enn å kjøpe nytt, sett fra et miljøperspektiv, sier hun.

Lekemarkedet starter klokken 11, men du kan komme og lever leker allerede fra 10.30.

Stjerneregissør

Enger har som alltid mye på hjertet og vil også slå et slag for at stjerneregissør Margreth Olin kommer.

– Det er en av få norske regissører man kan bruke stjerneregissør om, og med filmen Fedrelandet blir dette garantert flott opplevelse, mener Enger.

Krydre dette med en flott konsert med kulturskolen, så blir dette en fin markering for miljøet, mener Enger.

Her er årets program:

Fra 11.00 - 15.00: Lekebyttemarked:

Ta med deg inntil fem leker du ikke trenger lenger, og få med deg inntil fem nye leker hjem igjen. Innlevering av leker fra kl. 10.30.11.00-15.00

Fra 12.00: Reparasjonsverksted:

Få hjelp til å fikse yndlingsklærne dine!

Fra 12.00: Konsert med kulturskolen:

Fra 12.40 Fortellerstund på biblioteket med Marja Liisa Sandbakken fra Kulturskolen og Agnethe Gulbraar fra biblioteket. (Gratisbilletter på biblioteket og kolben.no)

Fra 15.00: Kino:

«Fedrelandet m/ besøk av regissør Margreth Olin. Møt regissør Margreth Olin og hennes fantastiske film «Fedrelandet». Etter filmen blir det samtale med regissøren i samtale med kinosjef Lena Sundby, hvor publikum får anledning til å stille spørsmål. Kjøp billett på kolben.no

Powered by Labrador CMS