NÅ TAR DET HELT AV: Fredrik Ahlstrøm jobber knallhardt for tiden med å lage tidenes Halloween-feiring på Sofiemyr.

May the Force be with you!

Årets Halloween-feiring kommer virkelig til å sikte mot stjernene på Sofiemyr. Sjekk hva Fredrik Ahlstrøm og gjengen mekker på foran årets skumleste dag!

Publisert

Nabolaget til Fredrik Ahlstrøm (44) og hans kompanjonger er ikke som andres nabolag.

Hver høst forvandles den populære lekeplassen i Jonas Lies vei på Sofiemyr til et snekkerverksted hvor kreativitet og fantasi sprenger grenser, og gjør det umulige til en eventyrlig Halloween-opplevelse for både store og små.

PS! Se bildekarusell fra tidligere feiringer på Sofiemyr nederst i saken, og se video fra årets bygging i forkant av feiringen i videovinduet øverst i saken. Saken fortsetter under bildet.


I fjor var lekeplassen fylt med håndlage kors, men i år snekres det årets nyhet – Tie Fighter, et gedigent jager-romship fra Star Wars-filmen!

LAGER TIE FIGHTER: Initiativtaker Fredrik Ahlstrøm med hjelperne Marius Levenes, Tor Harald Løvstad og Ole Nicolai Høivik. Etter festen skal romshipet legges ut for salg.

Styrtet på Sofiemyr

Jager-romskipet Tie Fighter til selveste Darth Vader har styrtet på Sofiemyr og er snart klart til årets skumleste Halloween-fest!

– Tie Fighter er jo fienden og har styrtet på lekeplassen i Jonas Lies vei, men snart skal romskipet demonteres og settes inn et sted i den såkalte «slangeskogen» på Sofiemyr, rett ved ishockebanen. Og da kommer Darth Vader og de andre fra Star Wars-universet, så dette blir gøy, sier Ole Nicolai Høivik (44), som bor i Jonas Lies vei.

NÅ TAR DET HELT AV: Fredrik Ahlstrøm jobber knallhardt for tiden med å lage tidenes Halloween-feiring på Sofiemyr.

Lørdag 29. oktober

– Alt skal stå klart til festen lørdag 29. oktober. Vi er litt sent ute med byggingen i år, men på en mirakuløs måte pleier vi å få det til hvert år, så det går nok bra i år også, sier Fredrik Ahlstrøm, som er primus motor for arrangementet.

Det er syvende år på rad han samler frivillige krefter i sitt nabolag for å lage en stor Halloween-fest for både store og små.

Røykmaskiner, strobelys, lysspotter, kompressorer med luft samt et stort antall ulike effekter, i tillegg til kreative kostymer og flott skuespill, har gjort denne festen til suksess.

BYGGER EN STOR OPPLEVELSE FOR ALLE: Det er utallige dugnadstimer som går med på å lage en fest som dette. Her ser du frivillige Marius Levenes fra Oppegård og Tor Harald Løvstad fra Sofiemyr i aksjon.

Arrangementet har vokst siden oppstarten og blitt til en fast tradisjon for mange familier. Over 300 mennesker besøkte det i fjor til tross for dårlig vær den dagen.

Morsomt og sosialt

– Vi er rundt 35 fedre og noen barn som bygger ting og hjelper til med det vi kan, men det er Fredrik som står bak 90 prosent av jobbingen her. Han bruker utrolig mye tid og ressurser på det, så hedersprisen burde absolutt gå til ham, sier Ole Nicolai Høivik.

– Hedersprisen burde absolutt gå til Fredrik!

Ole Nicolai Høivik

Han sier det er veldig sosialt og gøy, men også koselig og inspirerende å være med på dette.

– Mange kan snakke om å lage en fest som dette og bygge et flere meter høyt romskip, men Fredrik gjør det, og det er det som er forskjellen, sier 44-åringen.

Lover å skremme alle

Rema 1000 Sofiemyr bidrar med pølser og brus til det populære arrangementet, men det er behov for flere sponsorer. I utgangspunktet er arrangementet gratis, men det finnes en mulighet for å støtte arrangørene ved å gi et lite bidrag til «tiggeren» som skal gå rundt i området.

Ahlstrøm sier det skal settes opp partytelt med bord og stoler på ishockeybanen, slik at folk kan slappe av og se på en film.

– I år blir det to typer løyper med et kølappsystem. Barneløypen åpner klokken 18.00. Etterpå får de tøffeste lov til å gå runden. Vi anbefaler at barna har med seg en voksen i løypen, sier Ahlstrøm, og lover å skremme alle sammen, liten som stor.

Powered by Labrador CMS