SÅ GØY HADDE HUN DET: Hoppbakke var et tilbud Skiforeningen Oppegård, som barna storkoste seg med.

Storartet 25-årsjubileum

Søndag 22. april inviterte friluftsorganisasjonene og Oppegård kommune til Friluftslivets dag, som fylte 25 år. Det ble en storartet feiring på Østre Greverud gård med godt over 250 deltagere!

Publisert

Arrangørene tilbød en rekke aktiviteter på denne solrike dagen på Østre Greverud. Deltagere fikk prøvd alt fra miniputting for de aller minste til ridning for deg som er glad i hester!

Hovedaktiviteten var natursti som startet kl. 1130. Her kan man sette sammen poster med forskjellige poster. Hvert spørsmål har tre svaralternativer og vanskelighetsgraden er tilpasset aldersgruppen som skal delta.

Les også: Rampete sommerskole

Aktiviteten var bemannet med fem poster av Oppegård Jeger- og Fiskerforening, Skiforeningen, Kolbotn & Skimt Orienteringslag, Oppegård Historielag og Speiderne i Oppegård.

Vi tok en prat med noen av medarrangørene

Avbrekk

Kari Mette Østrem i KUUL Fritid forteller at de stiller opp med et godt utelivstilbud som gir barna avbrekk fra daglige forstyrrelser.

–  Jeg stiftet KUUL Fritid for ca. 11 år siden. KUUL Fritid er den ideelle organisasjonen. Vi gir barna avbrekk fra dataspill og mobil. Vi lærer barna enkle aktiviteter, sier Østrem.

Saken fortsetter under bildet!

KULT OPPLEGG: Kari Mette Østrems medhjelpere bidro til en trivelig opplevelse for barna

 

Hun tilføyer at hun var tidligere leder i KUUL Fritid, men det er sønnen, Lars Peter Østrem, som nå er ansvarlig når han ikke er bortreist.

KUUL Fritid arrangerer forøvrig sommerleir på Vangen i uke 32.

Seks turer i året

Audun Wigdel, som er leder for Barnas Turlag i Oppegård kommune, forteller at de arrangerer seks turer i året.

–  Det finnes massevis av aktiviteter for barn å velge mellom på de seks turene vi arrangerer i året. Å brenne bål er nok blant de mest populære av våre aktiviteter. Men i dag har vi post med quiz. Det er flere muligheter til å vinne matboks, sier han.

Les også: Inviterer til bruktbonanza

Han hadde forøvrig ingen matbokser igjen da dagen var omme!

Wigdel tilføyer at noen av barna blir senere medlemmer av turistforeningen.

Storkos!

Trygve Solstad, som er tidligere leder i Oppegård Jeger- og Fiskerforening, forteller at barna hadde det gøy hos dem den 22. april.

LUFTGEVÆRSKYTING: Oppegård Jeger- og Fiskeforening var en ivrig og hjelpsom gjeng

–  Vi har tatt imot massevis av deltagere i dag. Barna har skikkelig storkost seg hos oss. Jeg kan trygt si at dette var et populært arrangement hos mange. Først må man svare på tre spørsmål. Da kan man enten prøve seg på fluekast eller luftgeværskyting, sier Solstad positivt.

Saken fortsetter under bildet!

 

Han tillegger at Jeger- og Fiskerforeningen er først og fremst opptatt av dyr og fiske.

Stor attraksjon

Skiforeningen stilte opp med hoppbakke for barna, som var et meget populært tilbud.

–  Vi er én av medarrangørene, og stiller opp med både rebus og hoppbakke. Hoppbakke er et tilbud som barna trives ekstremt godt med. Den er en stor attraksjon med andre ord, sier Svein Skrattalsrud, leder i Skiforeningen i Oppegård.

Les også: De skal rocke Oppegård syd i sommer 

Hesteridning er også en annen stor attraksjon. Det forteller Anne Marit Færden i Skautraver’n.

–  Hesteridning er en godt likt aktivitet som barna pleier å være mest opptatt av, sier Færden.

Hun tilføyer at Friluftslivets dag er arrangert på denne tiden hvert år.

Powered by Labrador CMS