- Frivillige oppdrag må synliggjøres, sier Frivillighetskoordinator Heidi Berentsen

Frivillighet og samarbeide

Organisasjoner som har behov for å få utført oppdrag, og personer som ønsker å gjøre noe, kan møtes i kommunestyresalen tirsdag den 14. februar.

Publisert

Da arrangeres Frivillighetsforum, som er et åpent møte for alle som deltar, eller ønsker å delta i frivillig arbeid. Møtet foregår mellom klokken 18.00 og 21.00.

– For egen del er det et ønske om å å bli bedre kjent med frivilligheten, samtidig har vi som mål å synliggjøre behov, sier folkehelserådgiver og frivillighetskoordinator Heidi Berentsen i Oppegård kommune.

– Det er et generelt behov for frivillighet, Det er også et behov for enkeltmennesket å ha noe å engasjere seg i. Så det vil være en «vinn, vinn» situasjon for begge parter, sier rådgiveren.

Les også: Gikk du glipp av ordførerens hedring? Se den i sin helhet her!

Vitalt

Hovedtema denne kvelden vil være synliggjøring av frivillige oppdrag og hvordan lag/foreninger for eksempel kan få hjelp av en nettside som frivillig.no.

HÅPER DU KOMMER: Frivillighetskoordinator Heidi Berentsen i Oppegård kommune.

Nettsiden Frivillig.no ble startet av Frivillighet Norge i desember 2015. Målet er å gjøre det enklere for folk å gjøre en frivillig innsats og enklere for organisasjoner å finne frivillige.

Les også: Helle Gravli vant Frivillighetsprisen!

Engasjement 

Oppegård kommune har også lagt opp en egen hjemmeside med frivillighet som tema.

– Fint om folk kommer med innspill om hva denne siden må inneholde for at den skal brukes, slik at det blir en levende side, sier Berentsen.

– Det er veldig mange som ønsker å engasjere seg , og kommunen kan legge til rette for at det skal være lett synlig at innbyggere kan orientere seg om hva en kan gjøre frivillig.

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS