TIL KIL?: Kaaaaaaanskje kommer Frode...
TIL KIL?: Kaaaaaaanskje kommer Frode...

Holder KIL-døra på gløtt

Kolbotns A-lags herrer har ambisjoner om å bite fra seg i årets fjerdedivisjon. Og kanskje får de hjelp både på banen og treningsfeltet av Frode Kippe.

Publisert


Det er ingen hemmelighet at Kolbotns nye trenerduo, Sindre Tverå Brevik og Jonas Strømberg, «sikler» etter Kippes tjenester. Men det er heller ingen hemmelighet at Kippe virkelig har telt på knappene, etter at han og LSK rykket ned fra Eliteserien på dramatisk vis i desember.

Kippes siste kamp ble også karrierens desiderte bunnpunkt. Klubben som ikke «kunne» rykke ned, gjorde nettopp det.

TRENERE: Sindre Tverå Brevik (t.v.) og Jonas Strømberg skal trene A-laget i år. Nå håper de på hjelp av Frode Kippe.
TRENERE: Sindre Tverå Brevik (t.v.) og Jonas Strømberg skal trene A-laget i år. Nå håper de på hjelp av Frode Kippe.

Nå var det riktignok aldri planen at Kippe skulle fortsette som spiller, men i stedet gå inn i en rolle som toppspillerutvikler. Dermed er dagene allerede fulle av fotball og nye oppgaver. Døren for et comeback i Kolbotn-drakt er derimot ikke helt lukket.

– Jeg hadde en prat med Kolbotn før jul, men foreløpig er jeg ikke helt der ennå at jeg kan ta det valget. Det har vært mye å sette seg inn i den nye rollen i LSK, så det har vært lange dager og vanskelig å kombinere med noe annet, sier Kippe til Oppegård Avis.

I god form

I skrivende stund er han fortsatt en viktig brikke rundt a-laget til LSK hvor han både jobber med unge, talentfulle spillere og det defensive arbeidet. Han er også aktivt med på feltet flere ganger i uken, så formen skal Kolbotn-fansen i så fall ikke være bekymret for.

– Nei, formen er ikke noe problem. Jeg er fortsatt med og spiller på noen av øktene, så det skal nok gå bra, humrer Kippe.

Hvor aktuelt er det at du blir med som spiller eller ressurs for Kolbotn i år?

– Jeg holder døra på gløtt i alle fall. Ingenting er utelukket, men heller ikke formalisert. Jeg vet i alle fall at Kolbotn skal spille hjemmekampene sine på gress i år, og det er et klart pluss i min bok. Vi får se litt utover om det kan kombineres på noe vis, sier Kippe.

HAR TRUA: Sindre Tverå Brevik skal være både spiller og trener i 2020-sesongen og har tro på KILs muligheter i fjerdedivisjon.
HAR TRUA: Sindre Tverå Brevik skal være både spiller og trener i 2020-sesongen og har tro på KILs muligheter i fjerdedivisjon.

Skal trene godt

Inntil Kippe faller ned på hva han skal eller kan bidra med, er den unge trenerduoen i full gang med å mønstre en slagkraftig tropp.

– Vi ønsker først og fremst en gruppe som kan trene nok til å kjempe i toppen av divisjonen. Gruppen er en god blanding av rutinerte og unge spillere, med mange som ønsker å trene mye, sier Sindre Tverå Brevik.

De fleste spillerne er enten fra 92-årgangen eller yngre spillere fra egen klubb. I sum blir det en god miks mellom spillere født 1990 – 2000.

– Vi har kommet godt i gang med tre balløkter i uken, pluss en fysisk økt på Atlet Fysio i hele januar med et godt oppmøte. Ambisjonene våre er å skape et lag som yngre spillere i klubben ønsker å spille på, og ser opp til. Vi ønsker å gi de spillerne som vil satse en arena her på Kolbotn, fortsetter Tverå Brevik.

– Et løft for hele klubben

Når det gjelder Kippe er han klokkeklar på at de står med åpne armer.

– Vi ønsker definitivt å få med oss Frode som en sparringspartner. Han kan garantert bidra med mye kunnskap og erfaringer, både på og utenfor banen, så han er velkommen når som helst. Å få med Kippe er ikke bare et løft for a-laget, men for hele klubben, sier Tverå Brevik.

Og foreløpig har Kippe god tid. Sesongens første hjemmekamp på gress er satt til 12. mai, mens første seriekamp er 14. april.

Powered by Labrador CMS