BER OM RASK HANDLING: Tønnes Steenersen og Karin Kværner fra Nordre Follo FrP ber om en rask avklaring.

Ber om hastemøte

Nordre Follo Frp mener vår kommune bør gå i front og bli en foregangskommune i å ta imot ukrainske flykninger.

Publisert Sist oppdatert

Du leste riktig. FrP er historisk sett kanskje ikke viden kjent som partiet som går i bresjen for å øke inntaket av flyktninger.

Her ser imidlertid den lokale grenen av parti-treet flere fordeler.

De ber nå ordfører Hanne Opdan om å kalle inn til ekstraordinært formannskapsmøte, med mål om å gjøre kommunen til en foregangskommune i mottak av ukrainske flyktninger.

Klar beskjed fra regjeringen

Bakgrunnen er regjeringens skarpe oppfordring til kommunene i Norge om å planlegge for å bosette 35.000 flyktninger neste år. I år har Norge tatt imot 32.000 flykninger.

– Nordre Follo bør gå i front og bli en foregangskommune i å ta imot ukrainske flykninger. Vi har et stort ansvar i Norge. Vi ligger rett ved hovedstaden med alle sentrale utdanningsinstitusjoner og et stort arbeidsmarked. I tillegg ligger vi også rett i nærheten av det nasjonale ankomstsenteret i Råde, sier Tønnes Steenersen, som er FrPs gruppeleder i kommunestyret i Nordre Follo.

Han mener det er flere forhold som gjør det passende at Nordre Follo tar ansvar.

– Vi har en geografi og beliggenhet som gjør det ypperlig å bidra i den aktuelle situasjonen. Det er også et viktig budskap om at vi kjemper for fred i frihet, som en viktig verdi i en situasjon hvor Russland har gått til en grusom krig med Ukraina, fortsetter han.

GRUPPELDER: Tønnes Steenersen er FrPs gruppeleder i kommunestyret og partiets førstekandidat i neste års kommunevalg.

Sentral posisjon

Nordre Follo har per nå rundt 62.000 innbyggerne og i løpet av de neste 20 årene skal kommunen vokse med 4.000 innbyggere viser SSB sine tall.

– Vi bør således benytte denne situasjonen som en mulighet til å hjelpe Ukraina flykninger, samt å trene på en sterk vekst i befolkningen i kommunen, mener Tønnes Steenersen.

Partiets andrekandidat foran neste års valg, Karin Kværner, sier det er mye som ligger til rette for at ukrainske flyktninger skal finne seg godt til rette i Nordre Follo.

– Når Follobanen åpner 11. desember, tar det bare 11 minutter fra Ski til Oslo. Videre samme tid fra Oslo til Ski. Det vil dermed bli enkelt for ukrainske flyktninger som skal ta utdanning eller søke seg jobb i Nordre Follo og i hovedstadsområdet rundt Oslo, å komme til og fra ved bruk av offentlig kommunikasjon, sier Karin Kværner som er 2. kandidat i forbindelse med neste høsts kommunevalg.

ENIGE: Kværner og Steenersen mener beliggenheten til Nordre Follo bidrar positivt til at ukrainske flyktninger skal finne seg til rette i Norge.

Vinn-vinn

– Vi tror at de som kommer som flykninger fra Ukraina raskt ønsker å bidra i lokalsamfunnet og kan bli en veldig positiv ressurs for både næringsliv, organisasjonsliv og offentlig sektor, sier Karin Kværner. Vi har sett fra første bølge av flykninger som har kommet fra krigen startet 24. februar at de som kommer fra Ukraina er svært interessert i å bidra aktivt i sine lokalsamfunn.

- Vi tror også de flykninger som kanskje vil bosette seg permanent etter en periode vil være sentrale når vi skal bidra til vekst i kommunen i årene fremover. I dag er kommunen helt nede på 26 plass i NHOs Kommune-NM. Vi har ambisjon om å klatre mot toppen av denne statistikken i årene fremover, og derigjennom sikre en langt bedre økonomi i Nordre Follo, avslutter Tønnes Steenersen.

LES ORDFØRERENS SVAR HER:

Powered by Labrador CMS