SIRKULÆR ØKONOMI

GJENBRUK I TIDEN: Gjenbruk er nok kommet for å bli. Retro ALM har skapt ett tilbud på Kolbotn som manglet.

Gjenbruksbutikken med egen snekkerbod

Gjenbruk, kvalitet og søndagsåpent. Retro ALM har åpnet dørene.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag 15. oktober åpnet Retro ALM dørene for publikum, og skal vi gjette ut fra antall besøkende er det et etterlengtet tilbud som har ankommet det gamle sentrumsbygget på Kolbotn.

– Det har vært veldig positivt, og det er skikkelig gøy at alle aldersgrupper har vært representert, forteller gründer Anna Almqvist om åpningen som gikk over all forventing.

FORNØYDE KUNDER: Merete Bellingmo (t.v) stakk av med stolene som journalisten fikk kommentert at noen andre også hadde håpet å få tak i. På bildet ser du datter Line Bellingmo Johnsrud med sine døtre.

Møbler rett i bilen

– Jeg er kjempefornøyd med tilbudet. Jeg vet at jeg har fått kvalitet når jeg kjøper her, sier kunde Merete Bellingmo. Hun sikret seg tre stoler da Retro ALM åpnet dørene på lørdag.

Ifølge Anna Almqvist som driver butikken sammen med Thor-Erik Klovholt, har det gått jevnt med varer innen alle sjangre butikken huser, men kanskje aller mest har det gått av møbler.

Når Almqvist stiller ut møblene i butikken bygger hun nemlig opp små universer, slik at man lett kan forestille seg hvordan møblene kommer til å se ut hjemme. Liker du varen, er det så enkelt som å plukke de med deg og lempe de rett ut i bilen. Akkurat det var det mange som gjorde i helgen.

– Mange sier de har flyttet hit fra Oslo og nå skal de møblere det nye hjemmet sitt, forteller Almqvist om flere av møblene som ble solgt.

Med dagens fokus på sirkulær økonomi er det nok mange som ser sjarmen med gjenbruk, og muligheten for at hjemmet ditt smykkes med gamle skatter som ikke alle andre har.

SNICKERBOA HOPP FALLERA: En snekkerbod i butikken skaper både stemning og er praktisk. På retro ALM kan du få utført små reparasjoner som møblene dine trenger.

Du kjære lille snekkerbod

For den oppmerksomme kunde kan man i et hjørne av butikken se en liten snekkerbod. Klovholt reparerer nemlig varer som har behov for en kjærlig hånd før de blir stilt ut i butikken. Det er en del av konseptet sirkulær økonomi, og å ta vare på det som har god nok kvalitet til å vare i mange år til.

Almqvist sammenligner tilbudet med en skredder, bare at det er møbler som får en oppfriskning isteden for klær.

– Snekkerboden var absolutt i bruk. Vi har fått spørsmål om vi gjør småreparasjoner, og det sier vi ja til, forteller Almqvist.

SØNDAGSÅPENT: Retro Alm holder søndagsåpent.

Søndagsåpent

Almqvist forteller også om god respons på at butikken holder søndagsåpent. Ikke minst skaper nye aktiviteter i bygget også en synergieffekt for allerede eksisterende butikker i bygget, og også de holder søndagsåpent.

Med en blomsterbutikk, fiskebutikk, et lokalt bakeri og en butikk som huser matvarer fra det store utland så vel som produkter fra Norge, bør det være duket for en attraktiv spasertur innom det gamle sentrumsbygget.

HENTER VARER: Dersom du skal tømme bolig kan du kontakte Almqvist. Hun er interessert i varer fra 60-90 tallet.

Henter varer

Butikken holder åpent fra torsdager og ut uken. Begynnelsen av hver uke går med til å skaffe inn nye varer. Almqvist forteller at de nå skal ut på flere befaringer for å grave etter gamle skatter til deg. Hovedsakelig er det varer fra 60-90 tallet de kjøper inn til butikken.

– Vi kjøper det vi tror vi kommer til å omsette. Alt fra møbler, lamper, klær og sko, sier hun.

Dersom du har en bolig som skal tømmes, og ønsker at Almqvist skal komme innom er det bare å ta kontakt, sier hun.

– Det er sikkert lurt å få med at vi gjerne kommer, for det er flere som kommenterte at de skulle visst om oss før, avslutter hun.

Åpningstider Retro ALM:

Torsdag: 12-20

Fredag – Søndag: 12-18

Ønsker du å komme i kontakt med Anna Almqvist for salg av varer, kan du kontakte henne på telefon 932 24 115.

Powered by Labrador CMS