MANGE PLANER: Restaurantsjefene Vebjørn Aarflot og Helene Jahren kan se tilbake på 10 innholdsrike år i Tårnhuset. I år skal det feires.

Forbereder 10-årsjubileum

Fransk aften, gjestekokk på besøk og egen jubileumsvin. Gamle Tårnhuset er klar for å feire sine første ti år.

Publisert

De falt fullstendig for lokalet da de besøkte det første gangen. I år har Vebjørn K. Aarflot og Helene Jahren drevet restaurant sammen i ti år. Det hele startet da de jobbet under mesterkokk Bent Stiansen på Statholdergaarden.

– Vi hadde en veldig god kjemi, og jobbet veldig godt sammen. Vi har også flere likheter, men først og fremst deler vi kjærligheten til restaurantfaget, sier de to.

Godt mottatt

Fra første stund har de opplevd å være veldig godt mottatt i lokalsamfunnet vårt.

– Jeg får stadig tilbakemeldinger som viser at folk følger med og støtter opp om huset. Slikt engasjement varmer. «Så godt å se at det var fullt hos dere i går kveld», har jeg hørt flere ganger, sier Aarflot - før Jahren følger opp:

DEN GANG DA: Mesterkokk Bent Stiansen var til stede da hans gamle elever åpnet restaurant på Kolbotn i 2009. Fra venstre: Vebjørn Aarflot, Bent Stiansen, Helene Jahren og kjøkkensjef Bent Åge Rustad.

– Det er så mye bra folk i dette området. Gjester kommer stadig tilbake, så vi har en viss oversikt over hvilken kaffe eller vin mange liker. For gjestene fører dette til at restaurantbesøket blir mer enn bare å spise.

I dag har Tårnhuset 14 ansatte. På hverdager åpner de klokken 1130, men allerede fra klokken åtte er kokkene på plass for å filetere fisk og koke kraft. Restaturanten er også lærlingbedrift, som hjelper nye talenter frem i kokkefaget.

I september skal restauranten feire 10-årsjubileet nesten daglig. Aarflot og Jahren forteller at de er i ferd med å planlegge flere aktiviterer. Nylig arrangerte de fransk aften for en fullsatt restaurant.

Jubileumsvin

Nylig kom også det første konkrete tegnet på at det er jubileum på Tårnhuset.

– Vi hadde hvitvin til 5-årsjubileet, og følte at nå var det riktig med en rødvin til 10-årsfeiringen, sier Aarflot og viser frem vinen med egen etikett.

– Det er først og fremst september som blir den store feiringsmåneden. Da skal vi finne på spennende og forskjellige eventer, som vi håper gjestene våre vil være med på, sier Helene Jahren.

Den driftige duoen har skapt et matsentrum med Tårnhuset på Kolbotn, men innrømmer at de merker konkurransen fra serveringsstedene som ligger like i nærheten.

– Konkurranse er også sunt, og jeg tror vi har våre forskjellige konsepter. Vi er opptatt av å være tro mot forretningsideen og konseptet vårt, sier Vebjørn K. Aarflot.

Powered by Labrador CMS