GJENÅPNING: Vebjørn Aarflot og Helene Jahren er glade for å kunne åpne dørene til bydelsrestauranten på Kolbotn igjen.
GJENÅPNING: Vebjørn Aarflot og Helene Jahren er glade for å kunne åpne dørene til bydelsrestauranten på Kolbotn igjen.

– Vi prøver med en forsiktig åpning

Eierne av Gamle Tårnhuset frykter det vil komme en ny nedstenging.

Publisert

Det siste året har vært ekstremt for serveringsbransjen. Gamle Tårnhuset satte strek over fjoråret tidlig i desember. Planen var å starte det nye året med festmeny i januar. Slik gikk det ikke.

– Vi rakk å servere to glass vin før vi måtte stenge ned igjen 22. januar, forteller Helene Jahren, som driver bydelsrestauranten på Kolbotn sammen med Vebjørn Aarflot.

Åpner fredag

Onsdag kveld bestemte kommunestyret seg for å følge de nasjonale tiltakene. Dermed er det mye som kan gjenåpne, blant annet skjenking av alkohol.

– Vi har en prøveåpning fredag og lørdag denne uken med en veldig begrenset meny. Vi åpner klokken 13:00 og holder åpent til 23:00 begge dagene. Vi kommer til å kjøre samme meny hele dagen, rett og slett fordi vi ikke kan ta inn for mye råvarer. I tillegg har vi veldig begrenset med folk på jobb. Vi må sikre oss fra å gå på en smell, og må ta vare på de ansatte, sier Vebjørn Aarflot.

Helene Jahren har friskt i minne det som skjedde sist med nedstengingen 22. januar.

– Dit vil vi ikke komme igjen. Vi håper derfor på forståelse fra gjestene om at vi må være noe begrenset i starten.

– Glade for bare å bli servert

Aarflot og Jahren tenker også det vil være begrenset åpningstid og meny neste uke. De ser likevel tydelig at mange er sultefôret på restaurantbesøk.

– Samme kveld som kommunestyret gjorde sitt vedtak fikk vi inn meldinger på Facebook og telefon med bestillinger. Gjestene er nesten der at de er glade bare for å bli servert noe, sier Vebjørn og smiler.

– Vi er så klare for å komme i gang igjen for fullt igjen, men alt er usikkert når vi ser hvordan det er i samfunnet rundt oss.

Tårnhuset-duoen frykter at det kan komme nye nedstenginger.

– Folk i bransjen i Oslo er ikke interessert i å åpne før de vet det er sikkert. Det skjønner jeg godt. Nå prøver vi helt forsiktig.

O'Learys stengt

Mens Tårnhuset åpner igjen fredag, velger O'Learys på Kolbotn å holde stengt inntil videre. Fredag kveld skrev restauranten følgende på Facebook-sidene:

– Selv om de lokale restriksjonene er opphevet, vil vi fortsatt holdte stengt en periode til. Vi ser smitten er stigende i Oslo igjen, og det er høye kostnader med å åpne for normaldrift og vi er redd for å bli stengt igjen. Vi beklager dette, men med alle disse restriksjonene som har kommet det siste året, ser vi dessverre ingen annen mulighet enda. Takk for støtten. Ta vare på hverandre og husk å støtte det lokale næringslivet.

Kullebunden spiseri holder åpent fra klokken 16-20 hver dag ut uken, og skriver på Facebook at de vil utvide åpningstidene fra neste uke.

Powered by Labrador CMS