SKÅL FOR FREMTIDEN: Vebjørn Aarflot og Helene Jahren legger snart bak seg et tøft år for Gamle Tårnhuset. Som mange andre har restauranten blitt hardt rammet av koronakrisen. Duoen tenker likevel positivt og har stor tro på det kommende året.

Tårnhuset setter strek over 2020

Nå ser eierne av restauranten på Kolbotn frem til gjenåpning med festmeny i januar.

Publisert Sist oppdatert

Den sosiale nedstengingen med skjenkestopp har fått knallharde følger for utelivs- og serveringsbransjen. Restaurant Gamle Tårnhuset valgte å stenge dørene da formannskapet skrudde igjen kranene. Samtlige ansatte er permittert.

– Vi bruker tiden til ting vi vanligvis ikke får tid til på denne tiden av året. Jeg har blant annet bakt litt julekaker hjemme, forteller Vebjørn Aarflot.

Vinterfest i januar

Tirsdag denne uken samlet han og Tårnhuset-medeier Helene Jahren flere av de ansatte til planleggingsmøte. Gamle Tårnhuset har bestemt seg for å starte 2021 med en skikkelig festmeny.

SER FREMOVER: Gjengen bak Gamle Tårnhuset restaurant ser frem til å kickstarte 2021 med egen festmeny. Her ser du Helene Jahren, kjøkkensjef Torstein Sørum, Victoria Wainio, Vebjørn Aarflot og Simen Finstad.

– Vi setter langt på vei strek over 2020. I stedet setter vi råvarer av ypperste sort på festmenyen etter nyttår.

Den sosiale nedstengingen varer frem til 16. desember. Jahren og Aarflot har ikke bestemt seg for hva de gjør de siste dagene før jul dersom nedstengingen og skjenkeforbudet oppheves.

– Nå gleder vi oss derimot masse til neste år, og det tror jeg ikke vi er alene om, sier Helene Jahren.

Selger ut lageret

I januar vil Tårnhuset sette spesielle råvarer på menyen. Piggvar, skalldyr, entrecote av kalv og trøffelsaus er noen av mange ingredienser som skal serveres når samfunnet forhåpentlig er mer normalt i januar.

– Vi har vært bevisste, og velger noe helt annerledes enn det vi alle spiser i julen. Vi går litt ekstravagant ut, sier Helene Jahren.

Går alt etter planen åpner Tårnhuset med vinterfestmenyen på plass fra 7. januar.

Sist lørdag og de kommende lørdagene før jul har Helene og Vebjørn åpent fra 13 til 15, men bare for å selge gavekort og varer fra lageret.

I år kan du for eksempel kjøpe med deg hjem både hjemmelaget leverpostei og medisterkaker fra den eksklusive restauranten.

– Vi merker absolutt at interessen er der. Mange bekjente har kommet innom oss og lurer på når vi åpner igjen. Dette merket vi også i sommer, med svært godt besøk da vi gjenåpnet. Vi har stor tro på at dette skal gå veldig bra, sier Helene Jahren.

SELGER JULEMATEN: Lørdagene før jul kan du kjøpe leverpostei, medisterkaker og andre varer restauranten produserte opp før nedstengingen. Kjøkkensjef Torstein Sørum viser her frem noen av leverposteiene fra fryselageret.
Powered by Labrador CMS