MÅ SE POSITIVT: Vebjørn Aarflot og Helene Jahren har vært gjennom tøffe tider allerede i år. Nå kommer en ny runde. – Vi skal komme tilbake, sier de optimistisk

Stenger etter skjenkestopp

Alle ansatte blir permittert når Gamle Tårnhuset restaurant stenger.

Publisert

Nå har matelskere sjansen til å besøke restauranten frem til torsdag ettermiddag. Da er det midlertidig stopp frem til koronarestriksjonene letter igjen.

– Vi var kjempeglade da vi åpnet igjen så smått i mai. Siden har det fungert veldig fint, og vi har fått gode tilbakemeldinger etter kontroller på smittevernet her, sier Vebjørn Aarflot.

– En opplevelse

Hans makker Helene Jahren sier besøket har vært svært godt utover sommeren og høsten. Denne uken blir det derimot bråstopp. Formannskapet innførte skjenkestopp som ett av tiltakene for å få bukt med koronasmitten.

– Hos oss er måltidet en opplevelse, en pakke du kjøper hvor også drikketilbudet er en sentral del. Skal du ha en helaften her, er vin gjerne en del av pakken, sier Aarflot, før Helene Jahren følger opp:

– Hvor mange vil bruke 600 kroner på lutefisk når de må drikke Pepsi Max ved siden? Vi har sett at reservasjonen har forsvunnet. Det er ikke lenger noe grunnlag for å holde åpent, sier Jahren.

– Fikk bare noen timer

Driverne av Gamle Tårnhuset viser til ordningen i Oslo, hvor restaurantene fikk mulighet til å selge ut lagrene gjennom helgen. De er kritiske til hvordan det hele har blitt håndtert i Nordre Follo.

– Vi trodde det skulle komme her også, men vi fikk bare noen timer før nedstengingen kom mandag klokken 24, sier Helene Jahren.

– Jeg tenker det er litt mangel på respekt for det vi holder på med her. Vi har ansatte, økonomiske forpliktelser og varelager, sier Vebjørn Aarflot.

Stenger torsdag ettermiddag

Helene Jahren viser til at restaurantene i Oslo holdt åpent også mandag for å kunne selge ut lagre med mat og drikke. Gamle Tårnhuset holder åpent frem til torsdag klokka fire denne uken, først og fremst for noen avtalte minnesamvær, men også om noen vil komme og få en smak av jul før restauranten stenger.

Nå permitteres samtlige 15 ansatte ved restauranten.

– Det er bare å pakke ned og fryse varer. I tillegg håper vi det kommer noen som vil spise fra julemenyen vår. Gjestene våre er veldig positive. Det er vi også, og våre ansatte skal vite at de har en trygg arbeidsplass.

– Vi skal komme tilbake igjen, sier Vebjørn Aarflot og Helene Jahren.

Powered by Labrador CMS