GOD TUR: Sykkel-og gangveien som går fra Hvervenbukta og over gangbroen over E18 er nå åpen for ferdsel igjen. Ersin Coskun, prosjektleder i Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune er glad for at publikum kan bruke stien igjen.

Endelig åpen igjen

Den populære turveien mellom Hvervenbukta og Mastemyr er åpen for ferdsel igjen.

Publisert

Gang-og sykkelstien mellom Hvervenbukta og gangbroen over E18 ved Mastemyr har vært stengt siden april i fjor, grunnet vann-og avløpsarbeider. Nå er den endelig åpen for ferdsel både for syklister og gående. Selv om prosjektet er forsinket, har de åpnet den populære turveien før planlagt.

Les også: Din komplette skiløypeguide

– Entreprenøren har lagt inn ekstra mannskap, og vi har brukt 1,3 millioner ekstra for å få åpnet gangveien, sier Ersin Coskun, prosjektleder i Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune.

Brannvannsdekning

Vann- og avløpsarbeidene som gjøres i området, er blant annet, for å sikre brannvanndekning. Dette gjelder for deler av Oppegård og Oslo kommune. I tillegg skal Oppegård kommune koble seg til en sjøledning som skal bidra til vann og avløp på Svartskog.

– Oppegård får vann fra oss, og vi har derfor delt kostnadene. Selv om Oppegård kommune har bidratt økonomisk, har de spart noen kroner på dette, sier Coskun.

Saken fortsetter under bildet.

FOR KALDT: Gang- og sykkelstien skal asfalteres, men det for kaldt i disse dager. Asfalteringen skal, etter planen, skje i mai.

Riskio for fjellras

I perioden veien har vært stengt, har det vært skiltet med alternative traseer, og de fleste har hatt forståelse for arbeidet, ifølge prosjektlederen.

– Dette er en veldig populær og attraktiv tursti, og folk har vært veldig imøtekommende, sier han.

Les også: Oldtidsveien - meter for meter

Årsaken til forsinkelsen er at stålrørene som skulle brukes i prosjektet ville skape en risiko for fjellras. Dermed har rørene blitt byttet ut med plastledninger, som ikke krever like dyp sprenging som det opprinnelige alternativet.

– Vi måtte forsikre oss om at det ikke ville bli utrasing i fjellet. Allmen sikkerhet har vært det viktigste, sier Coskun.

Han forteller at prosjektet skal være ferdigstilt i mars, men at prosjektet videre ikke vil berøre gang- og sykkelstien. En kort periode i mai skal veien stenges igjen, antakeligvis på nattestid, for asfaltering.

POPULÆR STI: Mange i kommunen blir nok glade for å kunne ta gang-og sykkelstien i bruk igjen. Prosjektleder Ersin Coskun er fornøyd med at stien er åpen for publikum igjen.

– Det vil være snakk om noen dager, kanskje en uke. Grunnen til at vi ikke kan asfaltere før er fordi det er telehiv i bakken. Ved å stenge på nattestid er vi ikke til sjenanse for publikum, sier Coskun.

Fullt brukbar

Gangveien slik den er nå er en grusvei og fult brukbar for både syklister med rett vinterutstyr, såvel som barnevogner og folk til fots. Oslo kommune har fått beskjed av Oppegård kommune om å strø, og Coskun regner med at det vil skje omgående.

– Strøing blir det uansett, det er en selvfølge at vi gjør det, sier han.

Bortsett fra den korte asfalteringsperioden i mai, er det nå fritt frem for folk å bruke gang- og sykkelstien, og Coskun er glad for at stien nå er åpen for ferdsel igjen.

– Vi har klart å opprettholde alternative traseer, men det var viktig for oss at gangveien åpnet for publikum igjen, sier Coskun.

Powered by Labrador CMS