– NØFF, NØFF. JEG ER KLAR FOR Å REISE: Dyrene på Svartskog, vel å merke ikke i levende form, skal nå til Tykland for å representere Norge.

Fra gården på Svartskog til renomert matmesse i Berlin

Hilde Hammer Aukrust skal representere Norge på International Grüne Woche i Berlin

Publisert

Fra den 20. til den 29. januar skal Gården på Svartskog gi tyskerne en smak av kvalitetskjøtt fra historiske omgivelser. Det skjer på en av verdens største mat og landbruksmesser - International Grüne Woche i Berlin.

Lokale produkter

Spekemat, fårepølse og salami er noen av produktene som Gården på Svartskog tar med seg til Berlin.

– Grunnen til at det er naturlig for oss å ta med disse produktene til Berlin er at dette er produkter som både representerer de unike råvarene vi har, men vi vet også at dette er produkter som tyskerne er interessert i. Vi kommer garantert til å levere en unik smaksopplevelse til de besøkende på Grüne Woche, sier Hilde Hammer Aukrust på Gården på Svartskog.

Klikk her for å lese mer om spennende produkter fra Gården på Svartskog.

PS! Saken fortsetter under bildet!

HELT PÅ JORDE: Ja, den har ull! Ullgriser er en av spesialitetene på Gården på Svartskog.

Middelaldergård

På middelaldergården Søndre Oppegård, midt i Svartskog Landskapsvernområde, driver Hilde og Kristin Hammer Aukrust kjøttproduksjon med et kompromissløst fokus på velferd og kvalitet. Gammelnorsk spælsau, dexterfe, hampshire - og mangalitsagriser beiter på store områder, og har mulighet til å gå ute hele året.

Sau og ku fores opp på egendyrket økologisk grovfor. Grisene fores med nøtter og brød, i tillegg til gress, røtter, knoller og annet godt de finner selv ute på beitene.

Lokatl er det mange som har bemerket seg driften på gården, som også begynner å bli velrenomert og velkjent også utenfor Oppegårds grenser.

PS! Saken fortsetter under bildet!

REPRESENTERER NORGE OG OPPEGÅRD: Hilde Hammer Aukrust er klar for å reise til Tyskland med produktene sine.

 

 

Renomerte

Alt kjøttet fra gården selges direkte til renommerte restauranter og private kunder.

– Noe av det vi setter stor pris på er når kokker og kjøkkensjefer tar seg tid til å komme ut på gården for å hilse på "råvarene", sier Hilde Hammar Aukrust.

I tillegg til å promotere egne produkter, skal Gården på Svartskog representere lokalmat og reiseliv fra Oslo-regionen når de er i Berlin.

Powered by Labrador CMS