MOTTOK GAVE: Oppegård frivilligsentral mottok forrige uke gave fra Odd Fellow.

Frivilligsentralen fikk hyggelig gave

– Nå har vi mange planer, sier Anne Solhaug, leder av Frivilligsentralen i Oppegård, etter pengegaven fra Odd Fellow-logene i Ski.

Publisert

I forbindelse med at Odd Fellow Ordenen i Follo inviterte til Åpent Hus i Ski den 29. januar, fikk Oppegård frivillighetssentral overrukket en gavesjekk på 43.000 kroner.

Mens Odd Fellow orienterte om sine aktiviteter og viste frem sine lokaler, overrakk de tre logene på Ski en gave til frivilligsentralen i Nordre Follo, avd. Kolbotn representert ved Anne Solhaug.

Det var Overmester Per Kordahl, tidligere Overmester Bjarne Rålm og Overmester Kari Dalmo som overrakk gaven, en gavesjekk på 43.000 kr.

De tre logene deler hvert år ut midler til ulike formål lokalt.

Mange planer

– Dette er vi glad for. Nå har vi mange planer, sier Anne Solhaug.

Hun forteller at besøkende på frivilligsentralen, som har en annen opprinnelse enn norsk, ønsker å lære seg å svømme og sykle, da trengs det blant annet både svømmetrenere og svømmehall.

Ellers går pengene til aktiviteter for frivillige og brukere av frivilligsentralen.

– Vi er superfornøyd med disse pengene. Dette blir hyggelig, avslutter hun.

Bror-søsterselskap

Odd Fellow er et bror-søsterselskap, som da det ble startet hadde til hensikt å binde sammen medlemmene slik at de skulle støtte og hjelpe hverandre ved behov. Tradisjonen med omsorg og humanitært arbeid er i dag en viktig del av deres arbeid.

Det har med tiden blitt mange bidrag, og denne gangen var det Oppegård frivillighetssentral som ble overrukket en gave.

Odd Fellow har bl.a. fullfinansiert barnelandsbyer i El Salvador og Malawi. I 2019 overrakte de til Redningsselskapet kr. 26 millioner som bidro til finansiering og vedlikehold av «deres» tredje redningsskøyta – Odd Fellow III.

De deler også årlig ut betydelige beløp til medisinsk forskning, driver sykehuskafeer for å gi oppmuntring til kreftpasienter samt gir støtte til mange lokale gode formål, for ekspempel Krisesenteret i Ås og Natteravnene.

Powered by Labrador CMS