HÅPER PÅ LØSNING: Geir Sjøvold åpner O'Learys i helgen i et forsøk på hente inn inntekter. Restauranten er hardt rammet av koronakrisen.
HÅPER PÅ LØSNING: Geir Sjøvold åpner O'Learys i helgen i et forsøk på hente inn inntekter. Restauranten er hardt rammet av koronakrisen.

– Vi har ingen inntekter, men alle utgiftene kommer som vanlig

I helgen åpner O'Learys for takeaway på Kolbotn Torg.

Publisert

Mange bransjer sliter tungt på grunn av koronakrisen. Torsdag 12. mars ble Norge nærmest nedstengt. En av mange som har fått merke dette er O'Learys og eier Geir Sjøvold. 

–Plutselig var det ingen mennesker som besøkte oss. Vi hadde ikke muligheter og måtte bare stenge, forteller Sjøvold. 

Bare utgifter

Restauranten kunne hatt åpent som vanlig, men med strenge restriksjoner for smittevern måtte de halvert antall bord i lokalet. Med publikum borte var det uansett ikke grunnlag for drift. I dag er 15 ansatte er permittert fra jobbene sine ved restauranten på Kolbotn Torg.

– Jeg har ikke regnet nøye på det, men det er ikke lenge vi klarer å holde det gående som nå. Vi har ingen inntekter, men alle utgiftene kommer som vanlig.

Geir Sjøvold har fått mange spørsmål om når restauranten hans åpner igjen, og mange har lyst på O’Learys-mat.

– Dette gjør vi noe med nå, og kjører åpent for takeaway fredag og lørdag i palmehelgen. To av våre ansatte tas ut av permisjon noen timer. De har veldig lyst til å jobbe, så de er veldig klare.

Burgere og ribs

O’Learys holder åpent fra klokken 17 til 21 både fredag og lørdag, og på menyen for takeway tilbyr de både burgere, ribs og mye annet stamgjestene kjenner godt igjen.

Geir Sjøvold svarer rolig, men bestemt når han får spørsmål om hvordan det vil gå dersom nedstengningen fortsetter etter påske.

– Dårlig. Vi er helt avhengig av hva gårdeier og leverandører gjør, og eventuelle krisepakker som tilbys fra staten.

Nå håper vi på at helgeåpent for takeway henter inn litt inntekter for oss, men som alle andre ønsker også vi selvsagt at koronasituasjonen skal roe seg slik at vi kan komme tilbake til en normal hverdag, sier Geir Sjøvold

Powered by Labrador CMS