KLARE MED NY PLATE: Bandet Ghost Avenue består av Magnus Liseter, Kim Sandvik, Petter Lein, André Berger og Thomas Eljarbø. Nå er de klare med sitt andre album på Pitch Black Records.
KLARE MED NY PLATE: Bandet Ghost Avenue består av Magnus Liseter, Kim Sandvik, Petter Lein, André Berger og Thomas Eljarbø. Nå er de klare med sitt andre album på Pitch Black Records.

Ny skive fra Ghost Avenue

Få en smakebit på lokal rock som får høyttallerne til å danse bortover bordet i ren, skjær glede!

Publisert

Endelig er datoen satt. Fredag den 3. februar slippes Ghost Avenues andre album på Pitch Black Records.

Albumet har fått tittelen Impact, og er en konseptskive av det gode, gammeldagse slaget, som handler om at jorden blir invadert av aliens, og kampen om å overleve.

PS! Saken fortsetter under bildet. Lenger ned kan du også høre en smakebit fra skiva til Ghost Avenue

– Gleder seg

STOLT: André Berger i Ghost Avenue viser frem den nye platen.
STOLT: André Berger i Ghost Avenue viser frem den nye platen.

Gitarist og backing-vokalist André Berger forklarer nærmere:

– Vokalist Kim er veldig opptatt av sci-fi-filmer og bøker, og vi hadde et par tekster som handlet litt om dette temaet. Vi hadde skrevet en tre-fire låter på forhånd, og så fant han frem en tekst om dette temaet. Da tenkte vi det hadde vært kult å lage en konseptplate, forteller Berger.

SKIKKELIG MERCHANDISE: Alle skikkelig band må ha T-skjorter og annet fett stæsj.
SKIKKELIG MERCHANDISE: Alle skikkelig band må ha T-skjorter og annet fett stæsj.

For å skape helhet på platen har bandet også brukt lydeffekter for å sy sammen enkeltsporene, slik at det blir en helhet.

Klikk her for å besøke Ghost Avenue på Facebook!

– I dagens platemarked er det mer vanlig for prog-metall og black-metal-band å lage slike konseptplater, men på 80-tallet var det flere klassiske heavyband som kjørte konseptskiver, som for eksempel Iron Maiden og Queensrychem sier han.

– Vi tar kanskje på mange måter opp arven eller tar opp igjen denne måten å lage plater på, sier Berger.

– Tidligere har vi alltid laget musikken først og teksten etterpå. Nå var det slik at mye av musikken ble skrevet til teksten, og det tror jeg gjør at tekstene får mer betydning, sier Berger.

PS! Saken fortsetter under dette lydsporet, hvor du får høre en smakebit på skiva. Dette er tittelsporet fra platen!

Finpussing

Siden sist plate har gruppen brukt mye mer tid på produksjonen. Etter en måneds pre-produksjon var det tid for studiotid og perfeksjonering, der gruppen blant annet brukte mer tid enn tidligere, og la to spor på alle instrumentene.

– Vi hyret studio Lionheart studio av Øyvind Voldmo Larsen, som blant annet er kjent som låtskriver og primus motor for progmetall-bandet Withem.  Voldmo Larsen la sine magiske fingre på miksepulten og produserte platen på en glimrende måte. Vi er svært fornøyde med hans arbeide, og anbefaler andre band som skal spille inn plate om å ta turen til ham, sier Berger.

Releasekonsert

Nå er platen kommet tilbake fra trykk, og bandet er svært tilfreds med resultatet.

– Vi er kjempefornøyd. Dette er tradisjonell, fengende og klassisk heavy med fengende og gode melodier. Denne platen er litt mer heavy enn den forrige, men særpreget vårt er der fortsatt. Vi tror kanskje at denne platen vil apellere den klassiske, melodiske heavyrocken, sier Berger.

Klikk play for å se video!

Releasekonserten for plate blir på Hard Rock Café i Oslo den 17. mars klokken 21.00. Det er gratis inngang og garantert stinn brakke!

PS! Klikk play for å se Ghost Avenue live!

Powered by Labrador CMS