FULL FRES: Ettåringen, Nils Rognlien Bekken, synes det var stas med sekkeløp.

Hopp, hopp for bestemor

Gimleveien barnehage hopper over en generasjon når de arrangerer «Maifest». Her er det besteforeldrene som blir invitert til høyenergisk moro.

Publisert

Like før 17. mai var det igjen tid for det årlige eventet «Maifest med besteforeldre» i Gimleveien. Barn og besteforeldre hygget seg med tradisjonelle «17.mai-leker», pølser, saft og is.

Vi var så heldige med været. Det var blå himmel og strålende sol. Èn etter én kom de. En farmor, en mormor, en bestefar. De ventet ute, og imens, inne på avdelingene, ventet barna i spenning, godt forberedte på hva som skulle skje.

Da alt var klart, åpnet vi dørene og barna løp ut og fant sine besteforeldre. Gjensynsgleden var til å ta og føle på. Flere kastet seg i armene på sine, og det var latter og smil.

Saken fortsetter under bildet. 

 

– Fordi Norge har bursdag

Lene Skaget, pedagogisk leder på Myr avdeling, viste frem bilder og spurte barna om 17.mai.

– Hvorfor feirer vi 17. mai?

– For Norge har bursdag, svarte barna.

– Hva er dette? (Et bilde av slottet ble vist frem.)

Det kongelige slottet, var det en som ropte.

– Hvem er dette da? (Bilde av kongefamilien på balkongen ble vist.)

– Kongen og dronningen. Og prinsen. Og prinsessen.

Barna visste godt hvem de rød- og blåkledd var – nemlig russen! De mente at russ det blir man for å dele ut russekort, men var enige i at ikke hvem som helst kunne bli russ. De fikk forklart at når man var ferdig med videregående skole, kunne man bli russ.

Saken fortsetter under bildet. 

Leker

Det var mange poster med leker; potetløp, sette halen på grisen, gå på stylter, lengdehopp i sandkassa, kaste ball i bøtte, kaste frisbee, bowling, crocket, blant annet.

Les også: Pels og poter på Sofiemyr

Etter en times lek, kunne barn og besteforeldre får seg en pølse eller to i pølseboden. Saft og is hører også med på en slik dag.

Barn og besteforeldre lekte eller satt omkring og pratet og koste seg. Da klokka var tolv, gikk besteforeldrene hjem, og barna lekte videre ute. En herlig opplevelse!

Saken fortsetter under bildet. 

 

Historien bak arrangementet

Det hele startet med at en avdeling inviterte besteforeldre til å bake pepperkaker sammen med barnebarna sine i desember. Dette var så hyggelig at arrangementet raskt ble en tradisjon for hele barnehagen.

Les også: – Ikke bad i Gjersjøen

Etter hvert kom det så mange besteforeldre at det ble knapt med plassen inne. Da fant vi ut at vi ville lage et annet arrangement som passer å ha ute.

 

NASJONALSANGEN: Barna synger Ja, vi elsker av full hals.
KONSENTRERT: Barna kaster ball i bøtte i Gimleveien barnehage.
GODT Å HA EN BESTEFAR: Johannes Finsberg får hjelp av bestefar til å manøvrere styltene.
Powered by Labrador CMS