GLASS OVERALT: Per Kristiansen valgte å sperre av gressområdet på Tusse mandag. Friområdet var fullt av knust glass.

– Jeg har aldri sett så mye knust glass

Kommunen måtte sperre av friområdet på Tusse etter 17. mai-helgen.

Publisert

Tirsdag denne uken måtte avdelingsleder Per Kristiansen i Park og idrett omdisponere mannskapene. All annen drift ble satt på vent, og 10 personer fra Nordre Follo kommune finkjemmet området på Tusse for knust glass. 

– Vi har en ansatt som kjører rundt og tømmer søpppelkassene i friområdene i kommunen. Mandag morgen fikk vedkommende sjokk da han kom til friområdet på Tusse. Det var helt forferdelig, forteller Kristiansen. 

AKSJONERTE: Per Kristiansen er avdelingsleder i Nordre Follo kommune. Nå håper han det blir satt stopper for forsøpling.

I løpet av to en halv time hadde den kommuneansatte samlet over 300 kilo søppel. 

– Det var plast, bokser, avfall og masse knust glass. 

Glass overalt

På slutten av mandagen fikk Per Kristiansen selv høre om søppelplukkingen på Tusse. I tillegg til rapportene fra den ansatte, fikk kommunen meldinger fra innbyggere. 

GLASS På BRYGGA: Til og med leideren ut til badebrygga på Tusse var forsøplet med knust glass.

– Jeg satte meg på sykkelen og tok en tur selv. Da så jeg det: Glass spredd overalt. I gresset, på fjellet, ja, til og med på vei ut til badebrygga lå det knust glass. Jeg har aldri sett så mye knust glass, forteller Kristiansen. 

Han valgte å sette opp et sperrebånd med en advarsel om at det var mye glass i gresset. Deretter var det ryddeaksjon tirsdag. 

– Det er selvsagt trist at andre oppgaver måtte settes på vent, men dette måtte vi bare rydde opp i. Slik det så ut på Tusse, ville det vært direkte farlig. 

Sugde opp glass

Kommunens ansatte finkjemmet området for søppel, og det ble i tillegg brukt en sugebil for å få med små glassbiter. 

– Bilen er så kraftig at vi må gruse opp igjen stiene, men det skal vi ordne. Heller det enn at innbyggerne blir skadet av knust glass. Nå er området på Tusse helt strøkent, sier Kristiansen. 

– Totalt unødvendig

Nå ber han innbyggerne, og kanskje spesielt ungdommer, om å tenke seg om. 

– Dette er et flott område for å feste og ha det moro, men forsøpling og glassknusing er så totalt unødvendig. Vi har skjønt at det var masse ungdom på Tusse i helgen, men det er bare en håndfull som gjør dette, sier Per Kristiansen. 

Her kan du se flere bilder av forsøplingen på Tusse sist helg: 

Powered by Labrador CMS