BeSTÅR PÅ: Kommunen har alt tilgjengelig mannskap og materiell ute for å strø.

Ekstremføret fortsetter!

Det er bare å kjøpe brodder med en gang, for såpeføret vil fortsette. Kommunen har alle folk på vakt og ber folk være forsiktige.

Publisert

Været har ført til helt sinnsyke forhold overalt i kommunen. Folk sklir og faller. Renovasjonsbilene til Follo Ren kommer ikke frem, og det er rett og slett livsfarlig der ute.

Godt forberedt

Virksomhetsleder Heidi Tomten i UTE-avdelingen i Oppegård kommune forteller om et hektisk døgn, men kommunen var godt forberedt og var tidlig ute for å strø i morges.

– Vi følger med på værmeldingen kontinuerlig og har varlingsrutiner for dager som dette, så vi var ute allerede klokken 04.00 i dag med fullt mannskap for å strø. Alle ansatte og alt av materiell er ute i dag for å gjøre det som gjøres kan med veier og gangveier, sier Tomten.

PS! Saken fortsetter under bildet!

 

TIDLIG UTE: Kommunens brøytemannskaper var på plass allerede klokken 04.00 i dag for å strø.

 

Ekstremt

Heldigvis er det ikke mange dagene i året som dette, men selv om vinteren i år har vært ekstremt snøfattig og kanskje til og med litt "merkelig" værmessig, er det en utfordrende oppgave for de ansatte i vei- og park-adelingen i kommunen å få strødd.

– Det har vært helt spesielt de siste dagene. Vi har til og med måttet strø sand oppå grusen fordi grusen vi strør på poleres av den underkjølte nedbøren. Mangelen på snø og vekslende temperaturer gjør at snøen og isen smelter på dagtid og fryser på igjen på kvelden. Det gjør det utfordrende å strø skikkelig, men vi gjør alt vi kan med alt tilgjengelig mannskap, sier Tomten.

Ekstrainnsats

Kommunen har ikke bare strødd eget veinett. De har også satt inn ekstrainnsats på veier som er fylkets ansvar og ikke kommunens, det vli si i hovedsak de store hovedveiene i kommunen.

– Ja, vi har også strødd på fylkesveiene. Selv om dette er fylkets ansvar, ønsker vi å bidra slik at folk kommer seg frem, rett og slett, sier Tomten.

Ekstrainnsatsen blir lagt merke til av våre lesere.

 Skryt til kommunen for god strøing på gangveiene fra Fløysbonn til Kolbotn sentrum. Dessverre er regnet i ferd med å fryse oppå grusen nå, og det som ser ut som god friksjon er et nytt lag holke. Gå forsiktig, og bruk brodder, skriver vår leser Ann Kristin Bråthen på vår Faceebook-side.

Fortsetter

For deg som hadde håpet på at holkeføret skulle forsvinne, må vi dessverre skuffe deg.

Vakthavende meterolog ved Meteorologisk institutt, Aurora Stenmark, sier folk fortsatt må forvente glatte dager helt frem til søndag.

– Yr faller ned, fryser og glasserer veibanen. I tillegg har vi tmperaturer som veksler rundt null, og da oppstår forhold som dem man har i Oppegård akkurat nå. Det kommer en nedbørsfront i ettermiddag. Den kan komme som snø, og det kan polere veiene, så folk må være forberedt på såpeføre også i ettermidag og kveld, sier hun.

Mot helgen skal det komme små mengder med snø, og det er meldt omtrent samme temperaturer som i dag. Det blir ingen stor mildværsperiode, så brodder eller solide piggsko kan anbefales.

Kommunen er forberedt og setter inn ekstra innsats i dagene som kommer.

– Vi er forberedt og kommer til å være på vakt og strø det vi kan kontinuerlig, sier Heidi Tomten.

Powered by Labrador CMS