STERKE:Theodor Billington Takman (fra venstre), Rune Bøkeid og Henriette Stranda imponerte alle i årets siste turnering på Srixon Tour.
STERKE:Theodor Billington Takman (fra venstre), Rune Bøkeid og Henriette Stranda imponerte alle i årets siste turnering på Srixon Tour.

Dominerte i sesongavslutningen

Oppegårds juniorgolfere tok tre pallplasser i årets siste turnering. – Jeg har lyst å bli best i verden, vinne majors, spille Ryder Cup, sier Rune Bøkeid (19).

Publisert Sist oppdatert

Srixon Tour er øverste turneringsnivå for juniorer i Golf-Norge. Her viser våre lokale spillere fra Oppegård Golfklubb seg virkelig frem. I den siste turneringen for sesongen på Vestfold Golfklubb i helgen gikk Rune Bøkeid (19) helt til topps, mens Theodor Billington Takman (18) ble nummer tre i U19-klassen for gutter. I jentenes U19-klasse tok Henriette Stranda (18) også en sterk tredjeplass.

Store ambisjoner

Nå drømmer Bøkeid om å følge i sporene til Viktor Hovland, som i helgen var første nordmann som deltok i den prestisjetunge golfduellen mellom USA og Europa – Ryder Cup.

– Det er så kult å ha en nordmann med i Ryder Cup. Det betyr så mye. Viktor tråkker opp veien for oss alle, sa Bøkeid til Norsk Golf etter seieren i Vestfold.

Trener for Bøkeid og de andre Oppegård-juniorene er pro i Oppegård Golfklubb, Magnus Ohlsson. Samme mann trente nettopp Viktor Hovland i tenårene.

– Magnus har fortalt meg mye om Viktor. Jeg har fått høre alt om hvordan han var og hvordan han trener. Jeg tar til meg alt jeg kan, sier Bøkeid.

Spennende avslutning

Bøkeid ledet foran den siste runden av turneringen som ble spilt mandag, og ledet også gjennom hele dagen. Med runder på 68, 69 og 73 slag, og en totalscore på seks under par, holdt det til slutt med ett slags margin foran Michael Alexander Mjaaseth fra Oslo Golfklubb. Det ble likevel unødvendig spennende på slutten da Bøkeid la innspillet på siste hull i bunkeren. Det endte med bogey, men da Mjaaseth misset sin birdieputt var det likevel godt nok til seier for 19-åringen.

Sammenlagt i Srixon Tour endte Bøkeid på en tredjeplass, etter å ha spilt bare tre turneringer. Det har gitt to seire og en tredjeplass. De to foran på listen har spilt seks og sju turneringer, og ville vært innenfor Bøkeids rekkevidde om han hadde spilt flere av turneringene.

I jenteklassen endte Henriette Stranda på en sjetteplass sammenlagt i Srixon Tour.

Powered by Labrador CMS